Hogyan lehet elkerülni az idegességet edzés után

Ahhoz, hogy kihasználja a legtöbbet a testmozgásból, meg kell hallgatnia testét. Ha elkezdesz idegesítő érzést az edzés alatt vagy után, több tényező is lehet hibáztatni. Lehet, hogy hypoglykaemiában szenved, ami akkor fordul elő, ha csökken a vércukorszint vagy a kiszáradás. A döfés is okozhat túl kemény munkát, vagy növeli intenzitási szintjét a megfelelő melegítés nélkül. Azáltal, hogy több edzést is beavatkoztál az edzés előtt és alatt, megakadályozhatja, hogy a remegés, az idegesítő érzés érezze magát.

Hipoglikémia megelőzése

Ha reggelente edzeni, reggelit eszed. A reggelit ideális esetben egy vagy két órával az edzés előtt kell megenni. Ha ez nem egy lehetőség, enni könnyű reggelit magas szénhidrátok, mint például a banán vagy a teljes búza pirítós.

Maradjon hidratált

Snack közvetlenül az edzés előtt vagy alatt. Joghurt, energetikai rudak, granola rudak, mogyoróvaj vagy sült krumplitermék, mindezek kiváló edzés előtti ételeket kínálnak.

Hallgassa meg testét

Élvezze az edzés utáni harapnivalót, mint pl. Sajt és sütemény, joghurt, gyümölcs, dió vagy mogyoróvaj szendvics. Ha lehetséges, étkezés után két órán belül fogyasszon egy kiegyensúlyozott ételt, amely fehérjét, keményítőt és zöldséget tartalmaz.

Az edzés során 15-20 perc alatt 3-8 uncia vizet fogyasszon, ha 60 percig vagy kevesebbet gyakorol. Ez a tipp, amit az American College of Sports Medicine javasol, az optimális hidratációhoz szükséges a gyakorlat során.

Használjon 8-12 uncia vizet 10-15 perccel edzés előtt. Az American College of Sports Medicine elmagyarázza, hogy ez segít annak biztosításában, hogy hidratált az edzés előtt.

Válasszon sport italt, ha több mint 60 percet gyakorol. Ez nem csak növeli a hidratálást, hanem biztosítja a szervezet számára a szükséges elektrolitokat és szénhidrátokat. Az American College of Sports Medicine 15 és 20 percenként 15- 20 perces sport italt fogyaszt.

Megakadályozza az overexert, figyelve a testedre. Ha elkezdesz rezzenni, szünetet tartson.

Fenntartsa az optimális célpulzusszámát, ami általában a maximális pulzusszámának 50-75% -a. Az ACE Fit egy online célú pulzusszámlálót kínál az elinduláshoz, ha meg kell határozni a célzott szívritmus-zónádat.

Felmelegedjen és lehűljön minden edzés elején és végén. A melegítésnek legalább öt perc lassú aktivitást kell tartalmaznia, mielőtt lassan felépítené a kívánt intenzitást. Öt perces lehűlést javasolhat a pulzusszám és a vérnyomás stabilizálása után.

Kezdje lassan, ha új vagy gyakorolni. Naponta több percig végezzen alacsony intenzitású aerob gyakorlást, például sétáljon. Ahogyan a fitnesz szintje nő, fokozatosan növelje a gyakorlásának időtartamát.