Hogyan kell kenyeret sütni a kőből

A kenyér sütéséhez való használatra a kovácsolt kenyérsütők olyan ropogós, ropogós kenyérdarabokat eredményeznek, amelyek textúrájukhoz hasonlóak a téglafalú sütőben sütve. A bagettek, a szendvicskenyér és a pizza mindenki számára előnyös, ha több ezer évvel ezelőtti serpenyőbe kerültek. Néhány edény fedéllel van ellátva, ami egy nedves, rágós belsőséget eredményez, amely hasonló a kenyérsütőben, amelyet egy professzionális, gőzzel befecskendezett sütőben sütnek. Néhány lépéssel könnyedén használhat kőből készült kenyérsütőt, hogy elkészíthesse kedvenc kenyér receptjeit.

Készítse elő a tésztát a receptben azáltal, hogy összekevered az összes összetevőt a kenyérsütőben vagy kézzel a keverőedényben. Hagyja, hogy a tészta felemelkedjen a gép tálcáján a “Tészta” beállításnál. Ha keverőedényt használ, hagyja, hogy a tészta megkétszereződjön. Spray a tészta felületét tapadásmentes spray-vel, és fedje le műanyag csomagolással, mielőtt egy 75 fok Fahrenheit-re beállított, vázlatmentes helyiségbe helyezi. Az emelkedés akár 45 perc és két óra között is eltarthat.

Használja a kezét a “lyukasztás”, vagy gyengéd leeresztés, a tésztát a keverőtálban. Ha a kenyérsütőt használja, várja meg, hogy csipogjon, jelezve, hogy a tészta készen áll a formára és a sütésre.

Melegítse fel a sütőt a receptje ajánlott hőmérsékletére a kovácsolt serpenyőben. A kőzet megőrzi a hőt és megtartja a sütő hőmérsékletét ahhoz, hogy sütje a kenyeret még az ajtó kinyitásakor is.

Engedélyezze a kenyeret, hogy szükség esetén egy második emelkedést hajtson végre. Míg a kenyérkenyérnek szüksége van a második emelkedésre, a pizza kéregre nincs szükség hosszú második emelkedésre.

Óvatosan tegyük a tésztát vagy a pizzakrémet a káposzta serpenyébe.

Sütés előtt vágja le a kenyérselyem tetejét, hogy megakadályozza a mélyebb repedések kialakulását a kéregben, ahogy a kenyér sütés közben kibővül.

A sütőkesztyűk viselésével óvatosan helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe. Sütni a kenyeret a receptje szerint és a sötét vagy könnyű kéregre való felszólítást.

Távolítsa el a kenyeret a sütőből, óvatosan, mivel a kőzet megőrzi a hőt. A serpenyő továbbra is süt le a kenyér kéregét, ahogy lehűl.