Hány kalóriát igényel egy egészséges ember naponta?

Az egészséges személy által naponta fogyasztott kalóriák száma attól függ, hogy milyen kalóriákra van szüksége ahhoz, hogy megfelelő működést biztosítsanak egészséges testösszetétel fenntartása mellett. Meghatározhatja, hogy hány kalóriát kell megenni minden nap, hogy elérje és fenntartsa a megfelelő egészségét.

Feltételezendő tényezők

Egy egészséges személy elegendő számú kalóriát fog megenni, így a szövetek megfelelően működni fognak, de nem fogja fogyasztani a felesleges kalóriát, mert a maradék kalóriákat testzsírként tárolják. Az egészség fenntartásához szükséges kalóriák száma nagyban különbözik az egyének között a méret, az életkor és a testmozgás különbségei miatt. A nagyobb embereknek többet kell enniük, mint a kisebbek. Az időseknek kevesebb kalóriára lesz szükségük, mint a fiatalabbak.

Calorie számítás

Annak meghatározásához, hogy hány kalóriát kell enni ahhoz, hogy egészséges legyen, számítsa ki, hogy hány kalóriát veszít naponta természetes módon, melyet metabolizmusának neveznek. Egy férfi meghatározza az anyagcsere sebességét a következő számítással: 66 + (6,23 x súly / kg) + (12,7 x magasság hüvelyk) – (6,8 x év / év), A nő a következő számítással határozza meg az arányát: 655 + (4,35 x súly). (4,7 x magasság hüvelyk) – (4,7 x év / év).

Szabályozás

Most, hogy megtalálta a naponta elfogyasztott kalóriák számát, határozza meg a kalóriák számát, melyeket egészségesnek kell tartalmaznia, a testösszetétel céljai tekintetében. Ha fenn akarja tartani a jelenlegi súlyát, akkor enni ugyanannyi kalóriát, mint az anyagcsere arányát. Ha el kell veszítened a testzsírt, vegyél le 500-at a napi anyagcsere-arányodról, hogy megtalálja a kalóriák számát, amit meg kell enni. Ez egy 3500 kalóriás hiányt és egy font zsírveszteséget jelent hetenként.