Halolaj és tinnitus

A fülzúgás csengés, zümmögés vagy sziszegés a fülekben. Ez nem elsődleges egészségi állapot, hanem egy tünet. Bármi, ami a zaj okozta halláskárosodástól az érrendszeri betegségekig terjed a hormonális változásokhoz, hozzájárulhat ehhez a fantom-zajhoz. Még az érintetlen fülzsír is tüneteket okozhat. Néhány ember esetében azonban a pontos okot soha nem találják meg, a kezelést nehezíti, ami gyakran arra készteti őket, hogy alternatív gyógymódokat próbáljanak ki, függetlenül attól, hogy léteznek-e bizonyítékok. A tinnitus tüneteinek javítása érdekében konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt halolajat vagy egyéb önkezelést alkalmazna.

Bizonyíték

Bizonyíték arra, hogy a halolaj javíthatja a fülzúgást, a legjobb esetben anekdotikus. Nincsenek olyan vizsgálatok, amelyek az étrendi kiegészítést összekapcsolják a fülek csörgésének javulásával. Sem a Siketek és egyéb kommunikációs rendellenességek Országos Intézete, sem a Nemzeti Egészségügyi Intézmények nem említik meg a halolajat, mint potenciális kezelést a fülzúgás számára. A felhasználás valószínűleg abból adódik, hogy potenciális előnyei más olyan állapotok kezelésében nyilvánulnak meg, amelyek hozzájárulnak a fülcsengéshez.

Fejlődés

Bár a fülecsengés oka személyenként változik, egyesek a krónikus érrendszeri állapotok, például magas vérnyomás és atheroszklerózis következtében tinnitus kialakulnak. A magas vérnyomás a vérkeringés következtében az artériás falakon elhelyezett abnormális mennyiségű erő, míg az ateroszklerózis az erek szűkülése és keményedése. A halolaj ígéretet tett a vérnyomás csökkentésében és az atheroszklerózis progressziójának visszafordításában, a National Institutes of Health szerint. Ha a halolaj kezelheti ezeket a feltételeket, előfordulhat, hogy javulást tapasztal a csengetés során, ha vagy a fülzúgás oka, különben nem valószínű, hogy előnyös.

figyelmeztetések

A halolaj-kiegészítők mellékhatásai gyakran kisebbek, mint pl. Rossz lehelet, gáz, hányinger, hasmenés, gyomorégés, puffadás, kiütés és orrvérzés. Kerülje el ezt a kiegészítést is, ha vérhígító gyógyszereket alkalmaz. A májbetegség, a vérzéses rendellenességek, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a depresszió alkalmazása mellett más körülmények között is óvintézkedéseket kell tenni. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt ezt vagy bármely más kiegészítést alkalmazná az egészségügyi állapot kezelésére.

Ajánlást

Ahelyett, hogy önfeltételezné a fülzúgás kezelésére szolgáló halolajat, találkozzon egy fül-, orr- és torokgyógyászattal. Az orvosi szakemberek megvizsgálhatják a fejét, fülét és nyakát, valamint megvizsgálhatják a hallásukat, a vérnyomást, a koleszterin szintjét és még a szemmozgást is, hogy meghatározzák a csengetés lehetséges okait. A forrás azonosítása után orvosa ajánlhatja a megfelelő kezelést.