Milyen gyakran tudom edzeni egy izomcsoportot, hogy tömegeket szerezzen?

Ha egy izomcsoportot céloz a súlygyakorlás során, akkor az izmokat felszaporítja az izomrostok lebontásával. A pihenőidő az edzések között az izmaidnak esélyt ad gyógyulásra és növekedésre. Ha egy adott izomcsoportot gyakran túl gyakori, akkor a test természetes reakcióját a testgyakorlással kompromittálhatja. Bár az egyének különbözőképpen reagálnak, egy heti izomcsoport képzésére általában elegendő.

tényezők

Meg kell pihenni egy izomcsoportot legalább 24-48 órával, mielőtt újból felkészítené. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy az izomcsoportok képzésének két-három naponta a legjobb módja a tömeggyarapodásnak. Az izmok a pihenés alatt felépülnek és növekedni fognak, és a nagyobb izmok, például a mellkasainál, több időt vesz igénybe, mint a kisebb izmok, például a tricepsz és a bicepsz. Ha túl sokszor dolgozik az izomcsoportban, az izomszövetet és az erőt veszítheti el.

szempontok

Az egyes izomcsoportok hetente egyszer történő megcélzása biztosítja, hogy az izmoknak ideje legyen a helyreállításra és javításra, mielőtt újra kikézné őket. Ha az izmok megfelelő pihenést biztosítanak az edzések között, javítja a kapacitásukat a súlynövekedés kezelésére, amely elengedhetetlen az izomtömeg hozzáadásához. A túlfutás gátolja a glikogén tárolókat, ami gátolja az izmok teljes kapacitású képességét. A fáradt izomzat kiküszöbölheti az űrlapot, növelve a sérülés kockázatát.

Oktatási ütemterv

A karjaiban és a vállakban lévő izmok gyakrabban dolgoznak, mivel ezek az izmok az elszigetelt mozgások során, valamint amikor az izmokat célozzák a mellkasában és vissza. Végezze el a képzést, hogy elkerülje az izomcsoportnak az elsődleges és a másodlagos munkában való részvételét ugyanazon a napon. Célozza össze a combcsontokat, a mellkasát és a borjakat, a felső hát és a tricepsz, a quadjait, a borjakat és az abszolút együttest, valamint a mellkasi és a bicepszeket együtt, a harmadik, hatodik és hetedik napot.

Az Overtraining jelei

A súlyok túl gyakran ütköznek a céljával az izomtömeg eléréséhez, és még az egészségét is veszélyeztethetik. A túlterheltség tünetei közé tartozik az emelkedett vérnyomás, az állandó izomfáradtság, csökkent immunitás, sérülés, nyugtalanság és étvágytalanság. Az általános fáradtság, ingerlékenység és moodiness is potenciális indikátorok, hogy túl van a képzésed során. Értékelje a menetrendet annak biztosítására, hogy ne ugyanazt az izomcsoportot használja a hátrányos helyzetű napokon, a pihenőnapokat prioritásként kezelje, és csökkentse a készleteket, ha ilyen tüneteket tapasztal.