Mennyi szénhidrát, zsír és fehérje kell naponta fogyni?

Számos étrend közül választhat, hogy lefogy. Miközben ezek közül a diéták közül sokan a makroelemek egyikének korlátozására összpontosítanak, nincs olyan mágikus szám a szénhidrátok, fehérjék és zsírok mennyiségére, amelyeket enni kellene fogyni. Mindig leereszkedik a kalóriákra. A valódi fogyás kulcsa – és a fontok tartása – megtalálja az étrendet, amelyet követhet az élethez, függetlenül attól, hogy a szénhidrátokra, zsírokra vagy fehérjékre koncentrál. Forduljon orvosához vagy a dietetikushoz, hogy segítsen meghatározni az Ön igényeinek és életstílusának megfelelő legjobb étrendet.

Napi kalóriák fogyni

A kalória egy olyan energia egység, amelyet az élelmiszer biztosít. Az Ön által elfogyasztott kalóriák kalóriája a szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalmából származik: 1 gramm szénhidrát vagy fehérje 4 kalóriát biztosít, és 1 gramm zsír 9 kalóriát tartalmaz. Bár mindegyik tápanyag különféle célt szolgál a szervezetben, amikor fogyás vagy nyereség érkezik, a legfontosabb a teljes kalória. A fogyás teljes kalóriabevitelének kevesebbnek kell lennie, mint a testének szüksége Arra ösztönzi a szervezetet, hogy zsírt égjen el az energiához. Ha heti 3 500 kalóriás hiányt hozhat létre, vagy napi 500 kalóriát, 1 hektár zsírt éghet hetente. Például ha napi 2 000 kalóriát igényel a jelenlegi súly megtartása érdekében, csökkentenie kell a bevitelt, hogy elveszítse az 1500 kalóriát.

Carbs és fogyás

Amikor fogyásról van szó, a szénhidrátok néha a “no-no” listán szerepelnek. De a szénhidrát valójában a kalóriabevitel nagy részét – 45-65% -át teszi ki – az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának 2010-es étrendi irányelvei szerint. Azonban nem minden szénhidrát választ a súlycsökkentő étrendben. Lehetséges, hogy nagyobb súlyt veszít és fogyaszthatja azt, ha egészséges, feldolgozatlan szénhidrátokat, pl. Teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget tölt be, a feldolgozott szénhidrátok helyett, mint a fehér kenyér és tészta, édességek és szóda. Közegészségügy. Egy 2011-es tanulmány a “New England Journal of Medicine” című kiadványában azt találták, hogy a súlygyarapodás az egészségtelen szénhidrák bevitelével és a testsúlycsökkenéssel egészséges táplálkozással jár együtt. Egy 1500 kalóriás étrendben a kalóriák 675- 975-ének szénhidrátból kell származnia. Ez körülbelül 170-245 gramm naponta. A tartomány lehetővé teszi, hogy egészséges étrendet hozzon létre, amely megfelel a személyes ízlésének.

Fehérje és testsúlycsökkenés

Sok népszerű súlycsökkentő étrend arra ösztönöz, hogy enni több fehérjét fogyni. Míg egy 2011-es tanulmány, melyet az Amerikai Orvosi Szövetség című folyóiratban megjelentek, megállapította, hogy a magas fehérjetartalmú, magas zsírtartalmú, alacsony szénhidráttartalmú étrendet követően az emberek súlya nagyobb, mint az alacsony zsírtartalmú étrend. Az alacsony szénhidráttartalmú étrend hosszú távú hatásait azonban nem ismerik, így nehéz étrendet ajánlani. A jó egészség kedvéért az étrendi irányelvek szerint a kalóriák 10-35% -a fehérjéből származik. Egy 1500 kalóriás étrendben 150 kalóriát és 525 kalóriát kell fehérjéből származnia. Ez napi 38-131 gramm proteinre fordul, de a magasabb szintre törekszik, mivel a legtöbb nőnek naponta legalább 46 gramm fehérjére van szüksége, még alacsonyabb kalóriatartalmú étrend esetén is. Élelmiszerek és fogyás. A fehérje egészséges forrásokból, például sovány húsból, baromfiból, halból, tojásból, babból, szójabogyóból és alacsony zsírtartalmú tejtermékből készítse el a súlycsökkentő étrendet.

Zsír és fogyás

A szénhidráthoz hasonlóan a zsírt gyakran elhagyják a táplálékból, mint a fogyás segítésére. A korlátozás alapja, hogy a zsír koncentrált kalóriaforrás. Azonban a zsír fontos része a táplálkozásnak, és a két másik makronutrienshez hasonlóan, a táplálékkal kapcsolatos irányelvek széles választékot kínálnak a zsírokból származó kalóriák mennyiségének: 20 százalékról 35 százalékra, vagy 300 kalóriára és 525 kalóriára egy 1500 -calória diéta, az általános jó egészségért. Ez 33-88 gramm zsír naponta. A zsírválasztásnak egészséges forrásokból kell származnia, amikor súlycsökkentő étrendet követ, például növényi olajokat, avokádókat és dióféléket.