Hogyan nézhetek ki 40 évnél fiatalabb 10 évvel?

A 40 év felettiek azt találják, hogy bizonyos változásokra, például új bőrápolásra és étkezési rítusokra van szükség ahhoz, hogy fiatalokat kereshessenek. Ahogy a bőröd és a test kora, megváltoztatod a tested és a stílusodat, magad is segíthet egy évtizeden át vagy még távolabb.

Fogd el a fogakat. Mivel a fogak sötétednek, ahogy öregszel, a sárga fogak jó jelzést adnak korának. Mire eléri a 40-et, a kávé és a dohányzás hatása jól látható a fogain. Súlyos esetekben a fogorvosi hivatalban elvégzett fehérítő kezelés szinte azonnal megteheti 10 éves megjelenését. Ellenkező esetben otthoni használatra speciális fogkrémeket és géleket vásárolhat.

Irányítsd a súlyodat. A metabolizmus lassul, ahogy korad, különösen a 30 éves kor után. Ha nem növeli a testmozgás intenzitását, akkor az évek során akár egy pár fontot is elérhet. Mire eléred a 40-et, ez 10 vagy több kiló súlygyarapodást jelenthet.

Öltözzön meg fiatalokat, de ne tégy túlzásba. Kerülje a felülnézeteket, a túl rövid szoknyákat és a csillogó szöveteket. Ha ilyen ruhadarabot viselsz, elküldheted azt az üzenetet, amelyet túl keményen próbálsz kipróbálni és ténylegesen megmutatod az életkorodat. Másrészről, kerüld el az “anyukad” farmert és a divatos ruhákat, amelyek azt a benyomást kelti, hogy valamit rejtegetsz. Böngésszenek át a 40-es és a feletti tömegeket átölelő divatlapokról, amelyek ötleteket adnak arra vonatkozóan, hogyan illeszkedjenek fiatalosan és klasszikus formában.

Kap egy jó melltartót. Még jobb, kap egy professzionális melltartót (elérhető az előkelő üzletekben és a fehérneműboltokban), így vásárolhat valamit, ami jól illeszkedik. Mivel a mellek megúsznak, ahogy koradsz (és különösen akkor, ha gyermekeid vannak), a megfelelő melltartó viselése azonnal évekig tart.

Válasszon egy hajszínt, amely illeszkedik a bőrre és fenntartja azt. Mire eléred a 40-et, valószínű, hogy van egy jó szürke borítás. Ha sötét hangot festesz a hajadon, akkor gyakrabban kell látogatnia a fodrászatot, hogy fedezze a gyökereit. A világosabb színek vagy a kiemelt haj, jobban elrejti a szürke színt, de drágább lehet fenntartani.

Kezelje az öregedő bőrt. A késő harmincas években mélyebb sorok jelennek meg. A 40-es évek során nemcsak a kiemelkedő ráncokkal, hanem a bőr elszíneződésével és a szárító bőrével is foglalkoznia kell. Itt az ideje, hogy beszéljen orvosával a vényköteles krémekről, például a Retin-A-ról, amely megszabadulhat a sötét foltoktól, a vonalaktól és a durva bőrektől. A mélyebb vonalak esetében a Botox vagy a gél töltőanyagok lehetnek jobb megoldások. Mindig hordja a fényvédőt, hogy megakadályozza a további károkat.

Váltás könnyebb sminkre. A nehéz alap és a por ráncokba és vonalakba süllyedhet, így idősebbnek néz ki, mint maga. A lágyabb szemhéjfesték és a könnyebb ajakszín elrejti a tökéletlenségeket és minimalizálja a figyelmet a problémás területekre. Hidratálja jól az alapszín alkalmazása előtt, hogy a bőr jól hidratált legyen, és a ráncok kevésbé valószínűek.