Hogyan lehet kiszámítani a súlycsíkot

A súlyhevederek vagy más súlyrendszerek segítenek a búvároknak fenntartani a víz alatti semleges felhajtóerőt. Az emberek természetes felhajtóereje miatt a legtöbb ember a feleslegessé vált tömeg nélkül. A teljes tartály és a levegő nedves öltönye növeli a búvár szükségességét. A semleges felhajtóerő eléréséhez szükséges súly mennyisége több tényezőtől függ. Nem használhat egyszerű képletet ahhoz, hogy kiszámítsa, mekkora súlyt igényel, de figyelembe vehet bizonyos tényezőket, amikor becslése szerint mennyi súly lesz ideális.

Mérje meg magát. A legtöbb búcsúnak legalább 6% -tól a testtömegük 8% -áig kell hozzáadnia az édesvízben való merülést, és a testtömegük legalább 8% -ának megfelelő súlyt kell adni a sós vízben történő merüléshez. Mivel a sós víz sűrűbb, mint az édesvíz, nagyobb mennyiségre van szüksége a sós vízbe merüléshez. Ha például 120 fontot mér, például legalább 7,2-9,6 fontot kell hozzáadnia az édesvízhez és 9,6-12 fontot a sós vízhez. Ezeknek a számoknak kiindulási pontként kell szolgálniuk, nem pedig a végleges, abszolút tömeges összegeknek. A test típusától és felszerelésétől függően több vagy kevesebb súlyt kell viselnie.

További súlyt kell viselni, hogy kompenzáljon egy teljes testes ruhát vagy egy 3 vagy 4 milliméter vastagabb női ruhát. Minél vastagabb a ruházat és annál nagyobb a teste, amit a ruházat visel, annál élesebb vagy. Ha merülni meleg vízben csak egy fürdőruhával vagy egy shortie-es ruhával, kevesebb súlyt igényel, mint amire szükséged van, amikor merülsz egy teljes testes ruhákban.

Próbáljon több különböző súlyt a medence edzésén. Viseljen minden búvárfelszerelést, beleértve a leggyakrabban használt ruházatot. Meg kell tudnod érteni, hogy mennyi súlyra van szüksége.

Tudj meg jegyzeteket a merülési naplóban a felmerülő nehézségekkel kapcsolatban. Például, ha úgy érezted, hogy merülsz vagy merülsz merülés közben, jegyezd meg a problémát és a súlyt, amit viseltél, és fontolja meg, hogy kevesebbet használj a jövőben. Ha egyáltalán nem tudsz leereszkedni, jegyezze fel a viselt súlyt, és kísérletet talál arra, hogy megtalálja a súlyt, amely lehetővé teszi a mélység szabályozását.