Hogyan kell kiszáradni a kiwi

Természetes, egészséges kivihez való hozzáférés nélkül nincs szükség arra, hogy vegyesen vegyen fel vegyszerrel és töltőanyagokkal ellátott feldolgozott ételeket. A kiwi természetesen édes, és jó források az E-vitamin és a kálium. A szárított, kivi gyümölcsök még édesebbek, és ha hűvös, száraz helyen tárolják őket, hat hónapig vagy tovább élnek – és határozatlan ideig fagyasztva – vegyi anyagok vagy tartósítószerek nélkül. Ez kiváló lehetőséget kínál a snackek túrázás vagy iskolai ebédek számára.

Élelmiszerdehidratáló módszer

Keverjünk össze 1 gallon vizet és 1 csésze citromlevet egy nagy tálban vagy készletben.

Sütő módszer

Hámozzuk le a kiwi-t a növényi hámozóval. Vágjuk ki a kiwi 1/4-es vastag körbe. Helyezze a köröket a vízbe és a citromlé-oldatba, hogy áztassa őket, ahogy vágja őket. Hagyja a kiwi szeleteket legalább öt percig áztatni az oldatban.

Távolítsa el a kiwi szeleteket a citromlé-oldatból és tegye ki a kiwi egyrétegű élelmiszer-dehidratáló tálcákon.

Helyezze a tálcákat az étel-dehidratálóba, és szárítsa ki a kiwi hat-12 órát. A szárítási idő a levegő nedvességétől, valamint a dehidratáló levegő áramlásától függ, ezért minden órában hat órát meg kell kezdeni a kiwi ellenőrzést. A kiwi készen áll, ha bőrük és rágásuk van nedvesség nélkül, amikor belecsúsz belőlük.

Helyezzük a szárított kiwi egy visszazárható légmentesen lezárt tartályba vagy műanyag zsákba a tároláshoz.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokban, vagy tegyük a “Meleg” beállítást, ha a sütő nem rendelkezik alacsony hőmérsékleti beállításokkal. Keverjünk össze 1 gallon vizet 1 csésze citromléval egy nagy tálban vagy készletben.

Hántolja a kiwi-t a fésűs késsel, ügyelve arra, hogy ne vegyen túl sok húst. Vágjuk ki a kiwi 1/4-es vastag körbe. Helyezze a szeletelt kivi a citromlevet, miközben levágja a szeleteket.

Távolítsa el a kiwi szeleteket az oldatból, és tegye ki a kiwi egyetlen rétegen a sütőlapon.

Helyezze a sütőlapot a sütőbe, és szárítsa ki a kiwi hat-12 óra. Hat óra múlva ellenőrizze a kiwi órákat. A kiwi készen áll, ha bőrük és rágásuk van nedvesség nélkül, amikor belecsúsz belőlük.

Helyezzük a szárított kiwi egy visszazárható légmentesen lezárt tartályba vagy műanyag zsákba a tároláshoz.