Házi glicerin hidratáló

A növényi glicerin, az olajtermelési folyamat természetes mellékterméke, szagtalan, színtelen folyadék, amelyet gyakran használnak kozmetikai adalékként lotionokban, hidratáló krémekben, szappanokban és samponokban. A Botanical.com szerint a glicerin bőre-szerű tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek enyhítik és megnyugtatják a bőrt, és hozzájárulnak a nedvesség megőrzéséhez. A jól ismert nedvesítőszer, a glicerin nedvességet is kiszív a levegőből a bőrre, ami ideális összetevője a házi nedvesítő szereknek. Ez a recept körülbelül 4,5 unciát, vagy körülbelül 25 adagot tartalmaz glicerin-hidratáló készülékről minden bőrtípusra.

Kombinálja a vizet és a növényi glicerint egy kis keverőedényben. Keverjük össze egy huzal habverővel, amíg alaposan összekeverjük.

Adjuk hozzá a hidegen sajtolt növényi olajat, és ismét összekeverjük. Használjon bármilyen hidegen préselt olajat, mint például avokádó, földimogyoró, szezám, édes mandula vagy barackkernél.

Adjuk hozzá az illóolajat a glicerin keverékhez, és keverjük össze. Használja a bőrtípusához illő illóolajat a legjobb eredmény érdekében. Levendula és rózsa táplálja a normál bőr, cédrusfa és rózsafa hidratálja a száraz bőrt, valamint a citrus alapú olajokat, például a narancs és a citrom elleni olajos bőrt.

Vigyük át házi készítésű glicerin-hidratáló készülékünket egy műanyag vagy üveges palackba. Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől távol tartandó, amikor nincs használatban. A maximális frissességet harminc napon belül használja, vagy négy hónap alatt hűtőszekrényben használja.

Az arcra és a torokra egy pamut törlővel vagy gyengéden a bőrre nyúljon. Hagyja, hogy a keverék mosható öblítés nélkül. Ismételje meg naponta a mosás után egy gyengéd tisztítószerrel, vagy bármikor, amikor a bőre frissítésre van szüksége.