Flexor és extenzorizmok az alkarban

Az alkarján több mint 14 különböző flexor és extensor izom van. Ezek az izmok felelősek azért, hogy a csuklóit a teste felé irányítsák és távolítsák el. Van is két izom felelős a könyök hajlítás az alkar. Fontos, hogy megismerjük ezeket az izomokat, és mit csinálnak, hogy jobban képessé te őket és javíthatja a sport teljesítményét.

Csuklónyújtók

Az alkaron összesen nyolc csukló extenzor van. Ezeknek az izmoknak a nevét mind előzi meg a extensor kifejezés, ami azt jelenti, hogy fel kell nyitni az ízületi szöget, ebben az esetben a csuklót. Ott van a digitorum, a carpi radialis longus, a carpi radialis brevis, a carpi ulnaris, a indis, a digiti minimi, a pollicis longus és a pollicis brevis. Ezek az izmok mind az alkar tetején találhatók. Míg a csukló extenzorainak elsődleges funkciója a csukló-hosszabbítás, ezek az izmok segítik a csuklócsatlakozás elrablását és adduktív mozgását is. A csukló elcsúszása a csukló oldalirányú mozgása jobbra és balra.

Csukló rugók

Összesen hat csuklós flexor izma van. Az öt izom nevét a palmaris longus kivételével a flexor előzi meg. A többi izom a digitorum superficialis, a digitorum profundus, a carpi radialis, a carpi ulnaris és a pollicis longus. Míg a nevek hasonlóak a csukló extenzorizmokhoz, funkciójuk az ellenkező. A csukló flexor a csuklócsukló szögének lezárására utal. A csukló nyújtókhoz hasonlóan a csukló flexorok segítenek a csukló elcsábításával és fellépésével.

Brachioradialis és Brachialis

Az alkar két nagyobb izma a brachioradialis és brachialis. Ez a két izom gyakran segíti az izmokat a bicepszekhez, ami a könyökízületének fő flexorja. A brachioradialis a legaktívabb, ha a keze semleges vagy kalapácsos helyzetben van, amikor a könyök hajlítása fordul elő. Brachialis a legaktívabb a hajlítás izometrikus tartásai alatt, és elősegíti a hosszabbítás megakadályozását a könyökön.

Alkalmazás

A csukló flexorok fontos szerepet játszanak számos sportmozgásban, mint pl. A kosárlabda lövés nyomon követése vagy a labdázás közben. A csukló extenzorai szintén fontosak sportoláshoz, például teniszpályákhoz. A sprintelés kézmozgása a könyök gyors elhajlását igényli, és a brachioradialis és a brachialis segíti ezt a mozgást. Mindezek az izmok az általános alkarerősséghez kapcsolódnak, és fontosak a súlyt oktató tárgyak, például a súlyzók és a súlyzók felfogásához. Amikor ezek az izmok gyengék, megakadályozhatják képességeidet a nagyobb izmok képzésére. Ez fontos szerepet játszik az izmok edzésében, sportoláshoz és súlyos súlyok megtartásához.

Ha érdekli az alkar működése az ExRx.net és az American Council of Exercise gyakorló könyvtárában, kérjen példákat.

szempontok