Egészséges ételek boxereknek

A bokszolás sikeréhez szükséges gyorsaság, erő és mentális világosság egészséges ételekkel kezdődik. Míg az évszak és a súlyosztály meghatározza az Ön teljes kalóriatartalmát, az egészséges étkezési tervek biztosítják, hogy naponta megfelelő mennyiségű megfelelő ételt fogyasztanak. Az off-season során az egészséges étkezéseknek a súlycsökkentés 3-5% -án belül kell tartaniuk a súlyukat, és a boksz szezon során az étkezésnek lehetővé kell tennie, hogy súlya közel vagy a súlyosztály tetején maradjon, anélkül, hogy át kellene mennie.

A tények

A tömegosztálytól függetlenül az általános ajánlás az alacsony zsírtartalmú, közepes vagy magas szénhidráttartalmú étrend követése. Az off-season során követheti az American Dietetic Association, a Canadian dietetikusok és az American College of Sports Medicine által meghatározott irányelveket. Ez olyan táplálékot jelent, amely napi kalóriáinak 55-58 százalékát tartalmazza szénhidrátokból, 12-15 százalékos fehérjéből és 25-30 százalékban a zsírból. Azonban, amikor aktívan edzünk és a boksz szezon alatt, további fehérjékre van szükséged az erő és az izomtömeg fenntartásához. Emiatt be kell állítania a napi étrendet, így a napi kalória 45-55 százaléka szénhidrátból, 30-40 százalékos fehérje és 15 százalék a zsírból.

Azonosítás

A szervezet szénhidrátokat tárol az izomglicogén formában, amelyet ezután glükózra alakít át, mivel a szervezet további energiát igényel. A megfelelő tartalékok elengedhetetlenek a képzés igényeinek kielégítése és a fáradtság megelőzése érdekében. Jó szénhidrát választék: teljes kiőrlésű kenyér, gabona és tészta, hüvelyesek, szárított bab és keményítőtartalmú zöldségek, például burgonya. A fehérje elengedhetetlen az izomtömítés megteremtéséhez és fenntartásához, az edzés vagy harc közben károsodott izmok és szövetek javításához, másodlagos energiaforrásként. A jó fehérjetartalmú élelmiszerek közé tartoznak a szójabab, a hús, a baromfi, a hal, a tojás, a tej, a joghurt, a sajt, a búzamag és az olyan ételek, amelyek barna rizst és kukoricát vagy babot tartalmaznak. A zsírok szigetelik és védik a szervezet szerveket, és elősegítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Az olajokban, például az olajban, a repceben, a halakban, a pórsáfrányban, a napraforgóban, a kukoricában és a szójaolajban, valamint az ételeket, például a tenger gyümölcseit, a diót és az avokádót, telítetlen zsírok mind jó választás.

Pre Fight Ételek

A táplálkozási követelmények megváltoznak az egyes mérkőzésekhez vezető órákban. A jó fáradtság-megelőzési stratégia részeként egészséges, szénhidrát alapú ételeket 2-3 órával az egyes harcok előtt elfogyaszthat és 13,5-20 oz-os testet hidratálhat. pohár víz. Alacsony glikémiás ételek, mint például a teljes búza tészta, mogyoróvajos szendvics a teljes búza kenyéren és a gyümölcsök, mint az alma, a körte vagy a bogyós gyümölcs, a szénhidrát energiájának előnyeit nyújtja, ugyanakkor biztosítja, hogy a vércukorszint állandó maradjon.

Post Fight Ételek

A post-harci étkezés követelményei a szénhidrátokra összpontosítanak az izmok glikogén tartalékainak helyreállítására és az izomszövet javítására szolgáló fehérjék helyreállítására. A meccsétől számított 45 percen belül 2-3 órát kell elfogyasztania két órát egymástól, ami kb. 1 g szénhidrátot tartalmaz 2,2 literenként. Az izom glikogén tartalékainak helyettesítése és 1 g fehérje minden 4 g szénhidrát számára az izomszövet javításához. Például ha súlya 150 font. A post harci étkezésnek körülbelül 68 g szénhidrátból és 17 g fehérjéből kell állnia. Míg az első étkezés folyadék formájában lehet, az összes többi tápláléknak teljes ételnek kell lennie.