Mennyi súlyt veszíthetek hét hét alatt?

A Mayo Clinic a súlyszabályozást egyensúlyozó tényként írja le. A fogyás és a kalóriák közötti egyensúlyhiány a súlycsökkenéshez szükséges, de ha egyszer eléred a kívánt súlyt, a követelmények átkerülnek az egyenletes egyensúlyra a kalóriák és az energia ki. Egy héthetes időszak alatt az elveszített súly mennyisége az egyensúlyhiány mértékétől függ, amelyet elsősorban az Ön által követett étrend tervez.

Alapinformációk

Három lehetősége van a fogyás módjának megválasztására. Mivel minden olyan font súlya, amelyet elveszít, 3500 kalóriát kell megszüntetnie a jelenlegi kalóriabevitelből, csökkentheti a kalóriabevitelt, követheti vagy fokozhatja a testmozgást, vagy mindkét módszer kombinációját használhatja. Forduljon orvosához, mielőtt bármilyen új étrendet vagy testmozgást kezdene.

típusai

A legfontosabb tényező annak meghatározásában, hogy mennyi súlyt veszíthet hét héten belül a következő étrend. Választhat olyan étrendet, amelyet olyan szervezetek ajánlanak, mint például az American Heart Association, amely követi a jó táplálkozás alapjait és a folyamatos, tartós fogyást. Alternatív megoldásként választhat a gyors súlycsökkenés vagy csínkadaganat követése, amely hét hét alatt nagyobb súlycsökkenést eredményezhet, de általában nem segíti elő a megfelelő táplálkozást vagy a tartós fogyást.

Eredmények

Ha egészséges étrendet választasz, a Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet és az Országos Egészségügyi Intézetek becslése szerint hetente 1-2 fontot veszíthet, vagy 7-14 fontot egy héthetes időszak alatt. Ennek elérése érdekében az ügynökségek magyarázzák, hogy 500-1000 kalóriával csökkentenie kell heti kalóriabevitelt. Ennek napi 1000 és 1200 kalória között kell lennie a nőknél, és napi 1200 és 1600 kalóriát kell alkalmazni a férfiak számára. Az egészséges táplálkozási tervnek alacsonynak kell lennie a telített és a transzzsírsavban, a koleszterinben, a sóban és a hozzáadott cukrokkal. Kereskedelmi élelmiszerek, amelyek megfelelnek ennek a leírásnak több gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejtermékeket és sovány fehérjét. Ha kivételes étrendet választasz, akkor a teljes fogyás függ a követendő étrend típusától. Például az American Heart Association jelentése szerint az élelmiszer-specifikus, gyors fogyású káposzta leves étrend azt állítja, hogy az első héten 10-17 fontot veszíthet. Még ha a fogyás mértéke lelassulna a fennmaradó idő alatt, akkor hét héten belül jelentős fogyást érhet el. Egy harmadik opció, amelyet a Mayo Klinika vázolt fel, a teljes súlycsökkenést eredményezheti kb. 12 és 22 font között hét felett hét. Ha súlyosan túlsúlyos, és az orvosi ellátás alatt, az első héten nagyon alacsony kalóriatartalmú diétával kezdheti, majd a fennmaradó hat hétig normális, egészséges étrendet követ.

Hatások

Minél hosszabb ideig maradsz a fad táplálkozáson, annál nagyobb az esély a táplálkozási hiányok kialakítására, az AHA figyelmeztet. Mivel a gyors eredményeket ígérő súlycsökkentési tervek gyakran élelmiszer-specifikus vagy folyékony táplálkozás, akkor elveszítik az egészségügyi előnyöket, ha az egyes élelmiszercsoportokból származó ételeket fogyasztanak. Néhány táplálék olyan tápanyaghiányos, az AHA figyelmeztet, hogy csak néhány hét kell ahhoz, hogy a hiánytünetek kialakulhassanak. Ezzel szemben egy egészséges testsúlycsökkentési terv olyan, amellyel hosszabb ideig maradhat, és a kalorikus követelményeknek megfelelően beállíthatja a testsúly-karbantartási tervet – ugyanakkor élvezheti az ételeket, amelyek egészségét védik.

Figyelem

Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a diétájával. Ha nagyon alacsony kalóriatartalmú étrendet választ, orvosának figyelemmel kell kísérnie a fejlődést, hogy biztosítsa egészségét és biztonságát.