Hogyan tud egy vékony személy növelni testtömegét?

Van egy régi mondás, hogy soha nem lehet túl gazdag vagy túl vékony. De a valóság az, hogy az alulsúlyozás egészségtelen, és soha nem okozhat fájdalmat, hogy adjunk hozzá sovány izomtömeget a kerethez. A tömeges feltöltéshez módosítani kell a rutinodat. Ha több kalóriát ad az étrendnek, és rendszeresen ütik az edzőtermet, akkor jó módja annak, hogy adjunk hozzá sovány izomtömeget a testéhez.

Napi 500-1000 kalóriatöbbletet hozzon létre. Kalóriafelesleg akkor jelentkezik, ha több kalóriát fogyaszt, mint a testmozgásból és a nap folyamán. A Nancy Clarke dietetikus szerint napi 500 kalóriát fogyasztva heti egy font nyereséget kell fizetnie. De néhány embernek többet kell fogyasztania az eredmény elérése érdekében.

Adjunk ételeket a diétájához, hogy a legtöbb kalóriát a szénhidrátból kapja. Bár szüksége lehet egy kis extra fehérjére, a szénhidrátok az izmok energiáját az izmok építéséhez szükségesek, Clark szerint.

Egyél öt-hat alkalommal naponta. Az Austin Egyetem Egészségügyi Szolgáltatások honlapján a Texas Egyetem szerint növelheti a kalóriabevitelét, ha napi három vagy négy ételt fogyaszt, köztük rágcsálnivalókat. A kalóriák többségének az Ön ételeiből kell származnia, és a maradéknak napközben elterülő snackekből kell származnia. Ez segít enni többet, megkönnyítve a kalóriatöbblet létrehozását.

Végezzen ellenállást két vagy három napot hetente az izomtömeg építéséhez. Célja, hogy hat-nyolc gyakorlatot végezzen minden nagy izomcsoportból, és legalább egy készletet végezzen edzésenként. Tehetünk gyakorlatokat szabad súlyokkal, súlygépekkel, ellenálló szalagokkal vagy akár testtömeg-gyakorlatokkal, mint pl. Pullups és pushups. Az első négy-hat héten át tartó edzésen olyan súlyt kell választanod, melynek során 12-15 ismétlést végezhetsz edzésenként, csak minimális fáradtsággal. Négy-hat hét elteltével növelje a súlyt, így nyolc-tizenkét ismétléssel fáradt lesz.