Hogy a gyakorlat hiánya szívbetegséget okoz

Számos egészségügyi probléma okozhat szívbetegséget, például magas vérnyomást, elhízást, cukorbetegséget, ateroszklerózist, magas koleszterint és metabolikus szindrómát. Sok ilyen körülmény megakadályozható megfelelő életmódbeli szokásokkal, például a testmozgással. Az ülőrész valójában a szívbetegség kockázati tényezője. Fontos, hogy a testmozgást a szívbetegségek előfordulása előtt alkalmazzuk, és az életmód szokásait gyakoroljuk.

Meghatározás

A szívbetegség olyan állapot, amely befolyásolja a szív vagy a vérerek megfelelő működését. Néha a szívbetegség születéskor született veleszületett szívbetegségek következménye lehet, ám gyakran az életmódbeli döntéseknek köszönhető. Az anyagcsere-rendellenességek, például a cukorbetegség és a metabolikus szindróma megakadályozhatják a szív és a szív véráramlását. A magas vérnyomás és a koleszterin hozzájárul a véredények elzárásához, az életfontosságú oxigén elérése a szívhez, ami szívrohamot vagy stroke-ot okozhat.

Problémák

Bizonyított, hogy a testmozgás vagy az ülő életmód hiánya szívbetegséghez vezethet. A Natural News beszámol arról, hogy az ülő életmód vezetésével a férfiaknál 52 százalékkal nőhet a szívbetegség és a nők esetében 28 százalék. A mozgás hiánya alapvetően összehasonlítható azzal, hogy hagyja, hogy a régi autó üljön a kocsifelhajtón és a rozsdásodon. Jó állapotban kell maradnia. A gyakorlat növeli a keringést, segít az artériák tisztításában, az ízületek kenését és a jólétet elősegíti.

Kardiovaszkuláris gyakorlat

Az aerob kardiovaszkuláris gyakorlat a legjobb a szívbetegségek megelőzésében. Ez arra készteti a szívét, hogy hatékonyabbá váljon, és a testet arra késztesse, hogy jobban hasznosítsa az oxigént. A cardiovascularis gyakorlat csökkenti a vérnyomást és csökkenti az összkoleszterinszintet, két problémát okoz a szívbetegségben. Ez növeli az inzulinérzékenységet, segít megelőzni a cukorbetegséget és más anyagcsere-körülményeket. Az elhízás gyakran a szívbetegségek előfutára, és a kardiovaszkuláris testmozgás a legjobb módszer a testsúlycsökkentésre. Az American College of Sports Medicine javasolja, hogy vegyenek részt a cardiovascularis edzéssel a legtöbb nap a héten legalább 30 percig. Gyakorlati módszerek: gyaloglás, kocogás, kerékpározás és úszás.

Ellenállási tréning

Az edzés erősíti az izom erejét és az állóképességet, javítja a testtartást, és lehetővé teszi, hogy könnyedén végezzenek napi tevékenységeket. Az izomtömeg növelése növeli a pihentető anyagcserét és a keringést, ami elősegíti a súlygyarapodást. Az ülőrész miatt az izmok megdőltek, és gyakran nehézzé vagy fájdalmasabbá teszik a mozgást. A mozgás hiánya növelheti a szívbetegségek kockázatát. Az ACSM javasolja, hogy heti két-három napot vegyen részt az ellenállóképzésben, minden nagy izomcsoportot elvégezzen, és nyolc-tizenkét ismétlődő gyakorlatot végezzen.

Vigyázat

Beszéljen kezelőorvosával az új edzésprogram megkezdése előtt, különösen ha gyanítja, hogy szívbetegsége van. Azonnal hagyja abba a gyakorlatot, ha mellkasi fájdalmat, gyengeséget, szédülést vagy izomfájdalmat érez. Ne kezdjen el edzést anélkül, hogy orvoshoz fordulna, ha korábban nem ellenőrzött angina, pangásos szívelégtelenség vagy közelmúltbeli iszkémia volt.