Hány kalóriát kell naponta bevinnie?

Az Ön által naponta fogyasztott kalóriák száma az életkorától, nemétől, magasságától, aktuális testsúlyától, aktivitási szintjétől és súlykezelési céljaitól függ. Számos módszer létezik arra, hogy segítsen megbecsülni az egyéni napi kalóriaszükségleteket. A heti mérlegek megbízható mérleg használatával segítenek meghatározni, hogy a jelenlegi bevitele megfelelő-e a céljai alapján.

Súly Karbantartás

Ha egészséges testtömeged van, akkor becsülheti súlya-karbantartási kalóriaszükségletét a jelenlegi súlya alapján. A Harvard Medical School azt javasolja, hogy a szedés alatt álló felnőtteknek 13 kalóriára van szükségük testtömegük minden fontjára, a mérsékelten aktív felnőttek 16 kalóriát igényelnek, és az aktív egyéneknek naponta körülbelül 18 kalóriára van szüksége testtömeg kilogrammonként az egészséges testsúly fenntartása érdekében. A sportolóknak gyakran több kalóriára van szükségük. A Missouri Egyetem beszámol arról, hogy a női sportolóknak általában 20-23 kalóriára van szükségük, és a férfi sportolóknak naponta több mint 23 kalóriára van szükségük testtömeg kilogrammonként.

Egyéni szükségletek

Mivel az egyénre szabott kalóriaszükséglet a kor, a nem, a jelenlegi testtömeg és a tevékenység szintjén alapul, az online kalóriaszámítógépek gyakran hasznosak. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által kiadott Daily Food Plan egyik ilyen online eszköze nem csak becsüli az Ön egyéni napi kalóriatartalmát, hanem egy ingyenes, egészséges étkezési tervet biztosít Önnek napi kalóriatartalmuk alapján.

Fogyás

Ha ismered a kalóriaszükségleteket a súly karbantartása érdekében, egyszerűen becsülheted a súlycsökkentő kalóriaszükségletedet azáltal, hogy 500-1000 kalóriát vonsz le a napi súlytámogatási igényektől. Például, ha napi 2400 kalóriatartalmú karbantartási igénye van, akkor napi 1400 és 1900 kalóriát kell megcéloznia, hogy hetente 1-2 fontot veszítsen. A nőknek azonban ne kerüljenek 1000 kalória alá, és a férfiak napi kevesebb, mint 1 200 kalóriát fogyasszanak, hacsak orvosi felügyelet alatt nem áll, javasolja a Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézetet.

Hízás

A napi súlygyarapodás kalóriaigénye 500-1000-nél több, mint a szokásos bevitele, javasolja Elena Blanco-Schumacher, a Helen F. Graham Cancer Center regisztrált dietetikusja. A bevitel növeléséhez válasszon tápanyag-sűrű, magas kalóriatartalmú ételeket – például dióféléket, magokat, avokádókat, dióféléket és szárított gyümölcsöket. Főzzünk extra növényi olajokat, és adjunk hozzá porított tejet serpenyőkhöz, levesekhez, italokhoz és rázogatásokhoz. Vagy próbáljon meg nagy kalóriatartalmú táplálkozási rázkódást az étkezések között.