Gyakorolja a fizikailag és a szellemileg megtámadott programokat

Az Egyesült Államokban a fogyatékossággal élő gyermekek számára biztosítják a megfelelő testnevelési szolgáltatások igénybevételét az “Oktatás az összes fogyatékossággal élő gyermekekről szóló törvény” és a fogyatékkal élő személyek oktatásáról szóló törvény alapján. Miután elérik a 21 éves kort, azonban sok fogyatékkal élő ember önállóan él, amikor fizikailag aktív marad. Számos szervezet olyan strukturált környezetet biztosít a testmozgáshoz, amely minden fizikai és szellemi képességgel rendelkező embert ill.

A fizikai vagy szellemi fogyatékossággal élők gyakran számos akadályt tudnak legyőzni a fitness program megkezdése előtt, beleértve a fokozott fáradtságot, súlyt és más egészségügyi problémákat az ülő életmód, az abnormális reflexek és a depresszió miatt. Azonban a fizikai tevékenységekben való részvétel növelheti az önbecsülést, az állóképességet, az egyensúlyt és a koordinációt, a gyakorlás nem fogja “kihasználni” a napi tevékenységekhez szükséges energiát, hanem idővel növelni fogja. Ez különösen fontos a fejlődő fogyatékkal élő emberek számára, akik általában olyan fizikai munkát igénylő iparágakban keresnek munkát.

A Speciális Olimpia az Egyesült Államok egyik vezető szervezete a fizikai és mentális kihívásokkal küzdő sportolók között. Az észak-amerikai régió 30 sportot kínál, többek között a vízi sportok, a kosárlabda, a korcsolyázás, a labdarúgás, a golf, a torna, a softball és a röplabda. A sport többféle képzettségi szintre van besorolva, és ifjúsági megosztottság is rendelkezésre áll. A versenyt helyi szinten szervezik – az önkéntesek edzői és rendezvényszervezői – és a regionális, állami és nemzeti szinten haladnak.

Számos fitness lehetőség létezik azok számára, akik kerekes székekkel dolgoznak. Kosárlabda, foci, foci, asztalitenisz és számos egyéb sportot játszhat speciális ligákban. Számos jóga és tai chi mozog is alkalmazható a kerekes székekben lévők számára. Annak érdekében, hogy az ízületek folyékonyak és rugalmasak legyenek, kezelőorvosa vagy fizikoterapeuta utasíthatja Önt olyan mozgástartományok elvégzésére, mint a csukló- és vállfordulók, lábliftek vagy bokacsavarok. A mozgás hatótávolsága előnyös az ízületek számára, függetlenül attól, hogy önmagában képesek-e vagy fizikai terapeutákkal mozgatni az ízületeket.

Ahhoz, hogy megtalálja a helyi testmozgás programját a testi vagy szellemi fogyatékossággal élő emberek számára, forduljon megyei szociális szolgáltatási részlegéhez vagy a város parkjaihoz és rekreációs osztályához. A Speciális Olimpián kívül olyan szervezetek is, mint például a Kerekesszék és az Ambuláns Sport USA és a Disabled Sports USA segíti a helyi erőforrásokhoz való kapcsolódást.

Előnyök

Speciális Olimpia

Kerekesszékes gyakorlatok

Erőforrások