Glikémiás index a kapros savanyúságokhoz

Az ecetes, fűszernövény, só és cukor keverékében az uborkanevek tisztasága egy termék, amelyet általánosságban savanyúságnak neveznek. Az ültetett savanyúság a New York-i Élelmiszer Múzeum szerint kedvelt a fogyasztók körében. Nem csak a kaporos savanyúságok tápláló kíséretet tesznek egy szendvicsben vagy salátában, hanem a glikémiás index skáláján is nagyon alacsonyak.

A glikémiás index meghatározása

Az élelmiszertermék glikémiás indexének meghatározásához az embernek meg kell ingasztania a terméket, mielőtt a kutatók tanulmányozhatják a vércukorszintre gyakorolt ​​hatásukat. A Linus Pauling Intézet elmagyarázza, hogy a vizsgált önkénteseknek adott napi 50g vizsgálati ételt adnak be, majd ezt követően egy 50g ellenőrző ételt, amely egy későbbi napon egyenlő mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint a vizsgált étel. A vér fogyasztása a fogyasztás előtt, valamint a fogyasztás után néhány órával rendszeres időközönként történik, a vér glükózszintjének megváltozása érdekében. Az eredményeket görbékként ábrázoltuk, és a glikémiás indexet úgy számítottuk ki, hogy a vizsgált élelmiszert követő görbe alatti területet elosztottuk az ellenőrző élelmiszer megfelelő területével.

Háttér-információ

A glikémiás index egy élelmiszertermék azon képessége, hogy növelje a vércukorszinteket. A vér glükózszintje minimális hatással bíró ételeknek 55 vagy ennél alacsonyabb glikémiás indexük van. A vércukorszintek mérsékelt hatását mutató ételeknek 56 és 69 közötti glikémiás indexe van. A 69 fölötti glikémiás indexű élelmiszerek jelentős hatással vannak a vércukorszintre. A Mayo Clinic Nancy Klobassa Davidson, R. N. szerint az egészséges vércukorszint bõséges állapotban 70-100 mg / dl. Étkezés után a vércukorszint 180 mg / dl alatt normálisnak tekinthető. A cukorbetegségben vagy pajzsmirigy-rendellenességekben diagnosztizált embereknek különös figyelmet kell fordítaniuk az élelmiszerek glikémiás indexére, mivel potenciálisan súlyosbíthatják a tüneteket.

Táplálkozási jelentőség

Jenny Brand-Miller Ph.D., az “Új glükóz-forradalom: A glikémiás index értékének teljes útmutatója” társszerzője szerint egy kapros savanyúság 15 glikémiás indexe. Az apró savanyúság alacsony glikémiás indexe Ideális cukorbetegség, hipotireózis vagy elhízás esetén. Továbbá az USDA Nutrient Data Laboratory megállapítja, hogy egy 65g-os adag kapor tartalmaz egy kevés, nyolcféle kalóriát, amelyek szinte nem tartalmaznak zsírtartalmat. Továbbá a kapros savanyúságok olyan tápanyagokat biztosítanak, mint az A-vitamin, a K-vitamin, a béta-karotin, a kalcium és a nátrium.

ajánlások

Bár a kapros savanyúság alacsony glikémiás indexe van, ha bizonyos ételekhez, például szendvicshez adva, az étkezés glikémiás indexje jelentős hatást gyakorolhat a vércukorszintre. A vércukorszintek ellenőrzéséhez pár csipet süteményeket más olyan élelmiszerekkel is meg kell tenni, amelyek a glikémiás index skáláján hasonlóan alacsonyak, mint például leveles zöldségek.