Ételallergia tünetei 9 hónapos korban

Az ételallergia tüneteinek előfordulása akkor növekszik, ha a baba bővíti táplálékbevitelt, hogy többet tartalmazzon, mint a tej, bár a tej az egyik leggyakoribb élelmiszer allergén. 9 hónap múlva a legtöbb gyerek elkezdte szilárd ételt fogyasztani, beleértve az asztali ételeket. A csecsemők élelmiszer-allergiás tünetei változhatnak, ezért nem feltétlenül észlelhet tüneteket allergiaként, és a baba nem tudja megmondani, hogy érzi magát. Miután felismerte, hogy a baba allergiás, és rájön, hogy mire van allergiás, időre és nyomozói munkára lehet szüksége.

Bőr tünetei

A bőrreakciók az élelmiszerallergia leggyakoribb tünetei. A bőrreakciók krónikus állapotban fordulhatnak elő, mint például ekcéma vagy akut reakció, például csalánkiütés vagy bőrkiütés. Az akut reakciók gyakran perceken belül, néhány órával a lenyelés után jelennek meg. A csalánkiütés – a területről területre áthelyezett emelkedés – bárhol a baba testén is előfordulhat. Duzzanat előfordulhat a szem, száj vagy ajak köré. Az ekcéma gyakran befolyásolja az allergiás csecsemőket, és a kezdeti allergiás reakción túlmutat. A viszkető, gyakran pikkelyes, durva vagy ráncos folt az ekcéma gyakran befolyásolja az arcot, különösen az arc, a homlok és a fejbőr. A csecsemők feltérképezésében, mint például egy 9 hónapos, ekcéma gyakran befolyásolja a könyököket vagy a térdeket.

Légzőszervi tünetek

A csecsemőknél alkalmazott allergiák gyakran hatással vannak a légzőrendszerre. A 9 hónaposnál idősebb csepegtető vagy fülledt orr alakulhat ki, tüsszentés, köhögés vagy súlyosabb tünetek, például zihálás. A csecsemő nem tudja megmondani, hogy mellkasi szorongása vagy légszomja van. A normálisnál gyorsabban lélegezhet. A baba szájának vagy ajkának duzzadása légzési nehézségekhez vezethet, ha a torok és a hörgőcsövek is szűkülnek. A légzési problémákkal küzdő gyermek azonnali orvosi értékelést igényel.

Emésztőrendszeri tünetek

Az emésztőrendszeri tünetek a legnehezebben ismerhetők fel allergiás reakciók részeként. Hányás, hasi görcs vagy hasmenés a vírusos betegségek, valamint az allergiák részeként fordul elő. A 9 hónapos hülye felhúzhat, feszegeti a hasizmjait, felkészítheti a lábát, vagy megtagadhatja az enni.

Az anafilaxia

A legtöbb ételallergia reakcióban a csecsemők enyheek, de időnként súlyos anaphylaxiás reakció léphet fel – még akkor is, ha a baba korábban csak enyhén reagált az élelmiszerre. Az anafilaxiás reakció nagyon gyorsan alakul ki, miután a baba allergiát szed. Lehet, hogy kitágul a csalánkiütés, az arca, az ajka és a nyelv megduzzad. Légútja is megduzzadhat, még akkor is, ha nem látja, és gyorsan elzáródik. Vérnyomása leeshet, és összeomolhat. Az anafilaxia orvosi vészhelyzet. Hívja azonnal a 911-et, ha a baba kifejleszti ezeket a tüneteket.