Növényi kezelés száraz szemmel

A szemnek szüksége van könnyre, hogy egészséges legyen. A könnyek megőrzik a szemét a törmeléktől és csökkentik a fertőzés esélyét. A rossz étrend, az alváshiány, a hormonális változások és az irritáló hatások csökkenthetik a szem természetes kenését. A száraz szemeket és a kísérő irritációt gyógyíthatják a gyógynövényekkel.

Okoz

A száraz szemek az állandó számítógéphasználat, a környezeti irritáló szerek, az autoimmun betegségek, például a lupus vagy a cukorbetegség következtében alakulhatnak ki, a diuretikumokat szedhetik a test vagy a menopauza által okozott hormonális egyensúlytalanságok miatt. A száraz szemeket az omega-3 zsírsavak alacsony diéta okozhatja, amelyek a dióban, a lazacban és a tonhalban találhatók, de számos növényben is megtalálhatók.

Lenmagolaj

Dr. Carol Boerner három évig 200 betegét vizsgálta, és megállapította, hogy napi 2000 mg omega-3-tartalmú lenmagolaj 85 százalékkal csökkentette a száraz szem esetét. A lenmagolaj kapszulákban vagy folyékony formában kapható, és szájon át alkalmazzák, soha nem alkalmazzák közvetlenül a szemre.

Teák a szemekhez

A hagyományos kínai orvoslásban, az ápolói orvos Marcelle Pick szerint a szemek szenvednek és olyan tüneteket mutatnak ki, mint a szárazság, amikor a toxinok túllépik a testet. A krizantémból vagy a ligustrumból készült teák segítik a májat a véráramlásból származó toxinok tisztításában. A krizantém tea a virágaiból készül. Ligustrum, más néven wax privet, összefügg az olajfa, amely sötétzöld levelek, kicsi, krémes fehér virágok és lila bogyók. Napi két-három alkalommal adagolható napi 5 mg-os adagként.

Esti kankalinolaj

Az esti kocsma magja magas a lineolinsavban, a szervezet által nem termelt zsírsav. A száraz szem szindrómában szenvedő betegek 1980-as tanulmányában az 500 mg-os napi adag jelentősen javult 17 betegből 10-nél.

eyebright

A Eyebright a snapdragon család egyik növénye. Használható a tea elkészítéséhez és lenyeléséhez, de egy másik felhasználás külső mosásként. Az AltMd.com figyelmeztet arra, hogy a fertőzés veszélyének köszönhetően körültekintően használja a készüléket. Mint tea, igyon 2-3 pohár, két-három alkalommal naponta.