Mennyi súlyt veszít a juharszirup diétán?

A juharszirup diéta egy fad diéta, amely a 10 napos böjti rituálé pszeudo-tudományának gyökereiből fejlődött ki, hogy “megtisztítsa” a veszélyes toxinok testét. A súlyvesztés ennek a rendkívül alacsony kalóriatartalmú, folyékony folyadéknak a természetes mellékhatása. A juharszirup diéta támogatói azt állítják, hogy napi egy fontot veszítettek. A juharszirup diéta tartós fogyása azonban nagyon valószínűtlen.

Eredet

A juharszirup diétát a limonádé étrendnek, a citromlé étrendnek és a Master Cleanse-nek is nevezik. Az önjelölt holisztikus gyógyító Stanley Burroughs az 1940-es években fejlesztette ki a diétát, és kiadta a “Master Cleanser” című kiadványt. Burroughs szerint a legtöbb diétát 10 napig követi a diéta, de súlyos esetekben akár 40 napig is követheti. Az Everydiet honlapja szerint az étrend eredeti célja az volt, hogy “méregtelenítse” a “toxinok” rendszert, mint ami számos betegséget és egészségügyi problémát okozhat.

A táplálkozás

Ha a juharszirup diétát választja, akkor juharlepke, citrom vagy lime juice, cayenne bors és víz képződött. A Burroughs utasításai szerint a tisztítószerek naponta 6-12 uncia pohár poharakat fogyasztanak. Röpirata arra ösztönzi a gyógynövényes lazító teákat és sós vízfestékeket, hogy növeljék a bélmozgásokat. A 2006. decemberi “The New York Times” című cikk szerint, ha csak hat pohár limonádék elkészítését iszik, naponta csak 650 kalóriát kap. A legtöbb nőnek szüksége van 1600 kalóriára vagy többre ahhoz, hogy megőrizze súlyát, és a legtöbb férfinak körülbelül 2 400 embernek kell.

Fogyás

A juharszirup diéta fogyás változhat attól függően, hogy mennyi ideig maradsz az étkezésen és mennyire szigorúan ragaszkodsz hozzá. Ez a diéta népszerű a hírességek között. A pop énekesnő / színésznő, a “Dreamgirls” filmben szerezte meg a 20 fontot, és Robin Quivers azt állította, hogy több mint 60 fontot vesztett a diéta miatt.

Diétás mítoszok

Lehet, hogy néhány kilót veszít a juharszirup diéta mellett, de valószínű, hogy azonnal nyerni fogja azt, miután visszatérsz a szilárd étkezéshez. Az éhezéshez szükséges étrendeket nehezen lehet fenntartani, és sok embernek nehézséget okoz a juharszirup étrend első 10 napjának kitöltése. Továbbá a legtöbb súly, amit elveszítünk, inkább a víz súlya lesz, mint a zsír.

Egyéb figyelmeztetések

Ne kísértsd meg azt a gondolatot venni, hogy a juharszirup étrend tisztítja a szervezetünket a “méreganyagoktól, ez a máj, a vesék, a gyomor-bélrendszer és más létfontosságú szervek szerepe.” Ha az állandó súlycsökkenés a célod, A Súlyszabályozói Információs Hálózat szerint hetente 1/2 és 2 fontot veszíthet azáltal, hogy egészségesebb ételeket fogyaszt, részleges kontrollt gyakorol és növeli a fizikai aktivitás szintjét.