Hogyan tudom átváltani egy receptet táplálkozási értékre?

Amikor egészséges étrendet tervez, könnyű felkeresni az előre elkészített élelmiszerek táplálkozási adatait, még akkor is, ha az ételt egy étteremből kapja. Nehéz lehet azonban meghatároznia az élelmiszerek táplálkozási adatait a recept alapján. Ez azért van, mert az ételeket, amelyeket önmagadnak készít, nem áll rendelkezésre azonnal elérhető táplálkozási információ, hacsak az adott információ nem szerepel a receptben. Annak érdekében, hogy megkapja a táplálkozási információkat egy recepthez, meg kell tennie saját számításait.

Írja le a recept minden összetevőjét. Ezt egy papírlapon teheti meg, de könnyebben megadhatja ezeket az információkat egy táblázatkezelő programban, például a Microsoft Excel programban, különösen ha ezeket az információkat később szeretné elmenteni, magyarázza WorththeWhisk. Alternatívaként az egyes összetevőket egy online táplálkozási számológépbe is beillesztheti, mint például a FitWatch-ban található.

Vegye figyelembe az egyes összetevők mennyiségét. Ismét ez az információ egy oszlopban írható be egy táblázatban, amelyet egy papírdarabon jegyeztek fel, vagy egy online program megfelelő dobozába beírva. Az Ön által alkalmazott módszer a rajtad múlik.

Számítsa ki az egyes összetevők mennyiségére vonatkozó táplálkozási információkat. Sok élelmiszer esetében ez az információ megtalálható az összetevők csomagolásán. Egy szabványos élelmiszer-címke felsorolja a kalóriákat, a zsírt, a szénhidrátot és a fehérjetartalmat, valamint a koleszterin és a nátrium mennyiségét, amelyet az összetevő minden adagja tartalmazza. Ha nem rendelkezik az összetevők csomagolásával, vagy nincs táplálkozási címke, használhat online adatbázist, például egy szakértőt az információ felkutatására. Ha online receptkalkulát használ, ez a lépés automatikusan megtörténik.

Összegezze az összes összetevő táplálkozási adatait. Ezt a lépést az online élelmiszer-számológép automatikusan elvégzi.

Ossza meg a recept teljes tápanyagtartalmát a porok számával. A táplálkozási számológépek receptje általában egy doboz, ahol beírhatja a receptek számát, amely lehetővé teszi a program számára, hogy minden táplálékra beállítsa a tápértéket.