Hogyan kell kiszámítani a laktátküszöböt a kerékpározásban?

Ha testmozgást végez, teste melléktermékként tejsavat termel. Ha alacsony intenzitással gyakorol, akkor a szervezet képes gyorsan törölni ezt a mellékterméket. Ha azonban intenzívebb ütemben kezdesz ciklust, akkor egyre nehezebbé válik a szervezetnek a tejsav tisztázása. Az a pont, amikor a szervezet többet termel ebből a melléktermékből, mint amennyire egyértelművé válik, a laktátküszöbnek nevezik. Ez a pont, amely a maximális pulzusszámának körülbelül 85% -ánál fordul elő, egy szívfrekvenciás monitorral mérhető. A kerékpáros is érezni fogja az izomzat égő érzését, amikor túl van a laktát küszöbén és a teste elkezd gomolyozni. A laktát küszöbének azonosítása segít megtanulni az erőfeszítéseinek ütemezésében és az intelligensebb képzésben.

Állítsa be a kerékpárját egy edzőn belül, vagy találjon egy lapos, gördülési útvonalat a teszt elvégzéséhez. Amikor a tesztet elvégezte, győződjön meg róla, hogy olyan útvonalat tervez, amely mentes a megállókártyáktól, a féklámpáktól és a nagy forgalomtól. Ez egy intenzív edzés, és fontos, hogy az előírt időtartam alatt bizonyos mértékű erőfeszítést folytasson megszakítás nélkül.

Melegítsük fel, pedálozzunk egy egyszerű felszereléssel legalább 15 percig. Próbálj meg 90 fordulat / perc sebességet tartani. Ezt egy ciklusszámú kerékpáros számítógép használatával mérheti. Engedje meg, hogy a tested lazuljon, lazítsa meg a felsőtestét és mély lélegzetet adjon, hogy előkészítse az izmokat az előttünk álló munkához.

Végezzen el egy rövid sprintet, és kilép a nyeregből. Amikor leülsz, fókuszálj egy olyan sebességre, amellyel egy órát tarthatsz. Ez lesz az Ön egyórás próbaideje. Fókuszban tartja ezt a szép, állandó sebességet 90 fordulat / perc mellett.

Idő maga. 10 perccel ezután az ütemterv után nyomja meg a szívritmus-monitoron lévő ív gombot. Folytassa a 20 percre beállított tempót. Lélegezz, ahogy pedál. Ez nem egy mindent megtett erőfeszítés, de önnek kell lendíteni magatokat, hogy fenntartsák a tempót. Próbáljon meg elkerülni egy olyan felszerelés használatát, amely gyorsan ki fog simítani.

Nyomja meg újra az ív gombot a 20 perc elteltével. Ez a teszt vége. Hűtsük le egyszerű felszereléssel. Érezni kell a pulzusszám csökkenését. Pedál öt-tíz percig, attól függően, hogy a tested hogyan érzi magát. Olvassa el az átlagos pulzusszámot az elért 20 perces időpróbán. Ez a laktát küszöb. Használd ezt a számot, hogy segíts a jövőbeli edzéseden.