Hogyan kell főzni kingklip

A királyklip egyike a világszerte betakarított számos angolnaszerű halnak. A déli féltekén őshonos, és fontos kereskedelmi faj Dél-Afrikában, ahol a név származik. Ők a mély tengeri vizekből származnak, néhány száz és 3000 láb között, ahol 6 láb hosszú és 50 font súlyúak. A piac mérete átlagosan 10 font. A legtöbb fehér fajtájú hal fajtáját főzheti.

Kingklipről

Kingklip a cusk család tagja, egy csoportja hosszúkás halak keskeny angolna-szerű testek. Azonban az angolnák testei kerekek a keresztmetszetben, míg a cusk és a kapcsolódó fajok megtartják a lapos halszerű alakot. Szokatlan anatómiájuk előnyös, mivel a filé a vastagságuk nagy részében egyenletes vastagságú, ellentétben a hagyományos halakkal, amelyek a fej közelében vastagok, és fokozatosan a farkához vékonyak. A Kingklip filé szintén kicsontozott, ami mind a főzéshez, mind az étkezéshez megfelelő. A hús fehértől függően finom rózsaszínű, a fajtól függően.

Sörtés és sütés

A Kingklip és közeli hozzátartozói hasonlítanak a tőkehalhoz és a kellemesen határozott, pikkelyes textúrához. A tőkehalhoz hasonlóan, a királyklip magában foglalja a pásztorkodást, a sütést és a hasonló módszereket. A pásztázó barna a halat gyorsan, nagyon forró serpenyőben szárazra vagy csak kis mennyiségű olajra teszi, majd befejezi a sütőben. Ezt a módszert széles körben használják a szakácsok, akik az ízét és a textúrát hozzáadják. A mély vagy sekély sütéshez kenyeret is tehet, vagy egyszerűen megtörheti apró tisztított vajjal. A megrepedt királykli kiváló halat és zsetont biztosít.

Gőzölés és csonkítás

Mint más, finom ízű fehér halakhoz is, néhány szakács inkább pörögni vagy gőzölni. Ez finomabb, klasszikus készítményeket tesz lehetővé, és elkerüli a felesleges zsírok hozzáadását a sovány halakhoz. A Kingklip egy bambusz gőzhajóban ázsiai módon gőzölhető, egy kis ágy aromás fűszernövényekkel és zöldségekkel, hogy finoman ízesítse a filéket. Alternatívaként csomagoljuk be pergamentpapírba saját gyümölcslevekkel friss füvekkel vagy kis mennyiségű vajjal. A bort, fűszereket és fűszereket ízesített húslevesben, tejben vagy vízben lehet.

Egyéb készítmények

A Kingklip lehet grillezni, de nem tartja jól össze. A legjobb, ha egy hal-grillező kosarat használnak, hogy összefogják a filét, és könnyebben megforduljanak. Pórázzuk a filé ket, vagy öblítsük meg őket olajjal, hogy megakadályozzuk őket. Használd a kingklip-t a tőkehal helyett a kedvenc sült halak vagy hal tálak receptjére. A halas rakódeszka nem divatos, de sok receptet találsz a vintage szakácskönyvekben. A Kingklip is kiváló, ha saláta vagy füstölt. A legtöbb recept esetében a sós kagyló helyettesítheti a sós kagylót, ha a tőkehal ápolásával és lecsapolásával kezdődik.