Elektrolit italok edzés előtt

Amikor gyakorol és teste izzad, akkor értékes elektrolitokat veszítesz. A testfolyadékok elvesztése és az elektrolitok folyamatos elvesztésének megakadályozása érdekében elektrolit feltöltési italt inni. Ezeket gyakran csomagolják sport- vagy energiaitalokként.

A vér és egyéb testfolyadékok értékes ásványokat tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezet elektromos funkcióit. Az elektrolitok megfelelő egyensúlya segít energiát adni, és olyan fontos szerveket tart fenn, mint a szív, a vesék és a máj. A leggyakoribb elektrolitok a kálium, kalcium, magnézium, klorid, nátrium és foszfát. Ha a teste hiányzik ezek közül az elektrolitok közül, akkor rendkívül betegséges lehet. Az elektrolitok leginkább kimerültek az erőteljes edzés során. Hányással, betegséggel, túlzott izzadással, gyakori vizeléssel és hőhullámmal is elveszhetnek.

Az elektrolit italok gyors módja annak, hogy helyreállítsák az alapvető ásványi anyagokat a véráramba. A sportitalok leggyakrabban gyors módja annak, hogy feltöltsék az elveszett elektrolitok bizonyos formáit. Sportitalok a legtöbb kiskereskedelmi és táplálkozási üzletben találhatók. A kiskereskedelmi italok, mint például a Gatorade G sorozat, védelmet nyújtanak az elektrolitvesztés ellen, és segítik a test intenzív edzés közben történő kiegészítését. A szomjoltó szénhidrát üzemanyagot kínál az izmoknak és a test hidratálását. Az orális elektrolit oldatok, mint például a Pedialyte, pontos elektrolitkombinációt kínálnak a létfontosságú tápanyagok (pl. Nátrium és kálium) gyors feltöltéséhez, sok cukor és töltőanyag nélkül.

Drink akár nyolc 8 oz. Napi vizet és folyadékot. Ha legalább annyit nem isznak – és szükség esetén több folyadékot – akkor könnyen hiányozhatnak az elektrolitok. Az edzés előtt, alatt és után fontos az izomglicogén kimerülésének elkerülése. A szénhidrátok segítenek az üzemanyag izmainak és fenntartják a megfelelő szellemi funkciókat a magas tartósságú tevékenységek időszakában. Az elektrolit-helyettesítõ ital bevétele az edzés elõtt segít az izmok jobban kezelni a stresszt és növelni a szív kimenetét.

Ha az elektrolit szintje túl alacsony, akkor károsíthatja a szerveket és súlyos kockázatot jelenthet az egészségére. Mindig legyen egy elektrolitos ital, legalább 8 oz. A kioldás előtt csökkenti az elektrolit egyensúlyhiány kockázatát. Bizonyos körülmények alakulhatnak ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságából, beleértve a vizelethajtást, a túlzott szomjúságot, az álmosságot, a fejfájást, a szédülést, a verejtéktelenséget, a gyors szívverést, az elsüllyedt szemeket és a lázat. Súlyos dehidráció könnyen előfordulhat, és azonnal orvosi ellátást igényel.

Az elektrolitok

Előnyök

ajánlások

óvintézkedések