Bort fogyasztani klindamicinnel

Ha antibiotikumot szed, szükség lehet más változtatásokra az életmódban, hogy maximalizálja hatékonyságát és minimalizálja a mellékhatásokat. Habár a klindamicin szedése közben nem jelentenek súlyos káros hatásokat, kérjük, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt alkoholt fogyasztanának antibiotikum alkalmazása során.

A Clindamycin egy kapszula formájában kapható antibiotikum, de alkalmazható helyi krémekben is, vagy injekciózható. Sokféle baktérium ellen hatékony, és megakadályozza a baktériumok új fehérjéket. Ez lassítja a bakteriális növekedést, és megkönnyíti az immunrendszer elleni küzdelmet a bakteriális fertőzések ellen. A clindamycin hatékonyan felszívódik az emésztőrendszerben, és az étkezés nem befolyásolja a clindamicin felszívódását.

Az egyik oka annak, hogy a clindamycin szedése közben bort fogyasztanak, aggodalomra ad okot arra, hogy sok embernek van alkoholtartalma, ha az antibiotikumok fogyasztása nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. Néhány antibiotikum, például trimetoprim-szulfametoxazol, metronidazol és tinidazol, alkohol fogyasztása az antibiotikum alkalmazása mellett hányingert, hányást, fejfájást, gyors szívverést és öblítést okozhat. Azonban nincsenek dokumentált kölcsönhatások a klindamycin és az alkohol között, így biztonságosan inni bort a klindamicin bevétele közben.

Habár biztonságos, hogy egy pohár vagy két bort kapjon a klindamicin szedése során, ne fogyasszon nagy mennyiségű alkoholt. Egyrészt, ha nagy mennyiségű alkoholt fogyasztanak, felesleges stresszt helyezhet a szervezetére, ami megnehezíti az immunrendszer elleni harcot a fertőzés ellen. Ezenkívül a clindamycin befolyásolhatja a májműködést. Ez a túlzott alkoholfogyasztással együtt növeli a májkárosodás kockázatát.

Amikor Önnek felírták a klindamicint, beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van az életmód megváltoztatásával kapcsolatban, amit az antibiotikum alkalmazása során meg kell tennie. A klindamycin okozhat néhány mellékhatást, például émelygést és hányást, és ezeket a tüneteket súlyosbíthatja az alkoholfogyasztás. Beszéljen orvosával, ha hasmenést észlel, ami a klindamicin használatának súlyos szövődménye lehet, ami pseudomembranosus vastagbélgyulladás.

Milyen típusú gyógyszer a Clindamycin?

Alkohol és antibiotikumok

A mérséklet fontossága

szempontok