Olyan élelmiszerek, amelyekről ismert, hogy károsítják a májat

A máj egyike a testének létfontosságú szerveinek, és fő funkciói a tápanyagok megemésztése és tárolása az élelmiszerből, valamint a káros anyagok eltávolítása a vérből. Fontos, hogy figyelje a nátrium, a cukor, a zsír és az alkohol bevitelét, hogy egészséges legyen a máj.

Csökkentse a nátriumot és a cukor bevitelét

A cukorral és sóval elfogyasztott étrend káros lehet a májra, és túl sok só okozza a testet, hogy megőrizze a folyadékot. A nátrium felnőttek megfelelő bevitele napi 1500 milligramm, ezért fontos, hogy a tápanyagcímkéket gondosan elolvassák azon élelmiszerek azonosítására, amelyek adagonként 300 mg nátriumot vagy annál kevesebbet tartalmaznak. A magas cukortartalmú étrend nagyobb kockázatot jelent az elhízás és a májfájás stresszére. Ahelyett, hogy egyszerű szénhidrátokat, például sütit és fánkot eszik, válasszon komplex szénhidrátokat, pl. Teljes kiőrlésű gabonát és friss zöldségeket.

Határozza meg a zsír bevitelét

Túl sok zsír növeli az elhízás és az alkoholmentes zsírmájbetegség kockázatát. A zsírból származó összes napi kalóriatartalmának legfeljebb 20-35% -át kell elviselnie az amerikaiak étrendi irányelvei szerint. 2010-ben pontosabban csökkentse telített zsírbevitelét az összes kalóriának kevesebb mint 7 százalékára, és megszüntesse a transzzsír bevitelét . Az olyan ételek, mint a margarin, a sütemények és a magas zsírtartalmú húsok egészségtelen zsírokat tartalmaznak.