Mennyi erő az átlagos labdarúgó használja a labdát?

A “gyalog” a labdarúgó-labdát, például amikor egy olyan kapus, mint a D.C. United, Bill Hamid labdát küld egy gólra, azt mondja, hogy a labdát jelentős erővel küldik. Sir Isaac Newton mozgásszabálya lehetővé teszi számodra, hogy ésszerűen meg lehessen határozni, hogy mekkora erőt gyakorol a behatás idején.

A szabályzat a felnőtt labdarúgó labda súlya körülbelül 1 font A játék törvényei által kihirdetett FIFA, a nemzetközi kormányzó szervezet, meg kell határoznia, hogy a labda súlya 14 és 16 uncia között a mérkőzés kezdetén. Ez 0,45 kg-ra fordul elő, értékes, mivel a futball rúgjainak mérésére általában metrikus méréseket alkalmaznak. A labdát levegővel szivattyúzzuk 8,5-15,6 font per négyzethüvelykre úgy, hogy merev gömb alakú legyen, amely rúgható.

James Watkins, az Egyesült Királyságban a Swansea Egyetem sporttudományi professzora szerint a játékos cipője és a labda közötti kapcsolat időtartama 0,05 másodperc, a “Bevezetés a sport és a gyakorlat biomechanikájához”. Rúgott labda másodpercenként 30 méter, vagy 67 km / h, jegyzi meg. A golyó erejét a Newton második mozgási törvényének impulzus-lendületi formájával határozhatjuk meg, amely szerint az erő egyenlő a golyó súlyával és sebességével, osztva a láb érintkezés idejével.

A másodpercenként 30 méteres utazás példájánál az erő 270 Newton. Ez a szám 0,45 kg, a labda súlya másodpercenként 30 méter, 0,05 másodperccel osztva. A Newton-ok átalakításához egy erők metrikus mértékegysége, egy kilogramm erőnek nevezett második intézkedéshez, amely az erő gravitációján alapuló egységet 1 kg-os erővel méri, olyan képletet alkalmaz, amely 1 kilogramm egyenlő 9,81 Newtonnal. Ez 27,52 kgf-os eredményt eredményez egy átlagos labdarúgó számára, aki rúgta a labdát. A 270 Newton kiszámítása szintén átalakítható egy átlagos erősségű, körülbelül 1200 font erejűvé, úgy, hogy minden Newtonot 0,22481-el oszt. A font-erő, amelyet szintén egyszerűen egy fontnak neveznek, szintén egy gravitációs erőnek felel meg egy fontonként.

A “Biomechanikai jellemzők és az üldözéses labdarúgó rúgók meghatározói” Eleftherios Kellis, az Arisztotelész Egyetem sporttudományi részlegének Görögországban 27 kutatómunkában jelentett golyósebességeket. A golyósebesség a 10-17 éves fiatalok körében másodpercenként 14,9 méter / másodperc között mozogott a profi futballisták körében, ahol sok felnőtt amatőr képes küldeni a labdát másodpercenként 25 méterre. Az erő fontossága kiszámítható, tudva, hogy a golyó súlya állandó minden vizsgálatnál, azzal a feltevéssel, hogy a cipő érintkezési ideje is meglehetősen állandó kb. 0,05 másodperc alatt. Így, miközben a profi játékosok másodpercenként 30 métert és 1.200 fontot küldenek a labdának, egy átlagos felnőtt játékos másodpercenként kb. 25 méterrel küld el a labdát 1000 font erővel, míg az átlagos fiatal játékosok csak egy labdát A sebesség 14,9 méter másodpercenként, jelezve mindössze £ 600 erő.

A labda

A Kick

számítások

átlagok