Illeszkedik a sportos testekhez

Amikor egy sportolóra gondolsz, több mint valószínű, hogy egy jól fejlett izomfájdalom eszébe jut. De meglepő, ha hallja, hogy egy atlétikai test nem feltétlenül az edző- és fitnesz-szakértők szem előtt tartása, amikor megfelelő testről beszélnek. A sportolók minden méretben és formában jönnek, és bizonyos sportágakban egy sikeres résztvevő nem az, amit először elképzelhet.

Nem minden sportoló illeszkedik a tankönyv leírásához vagy meghatározásához. Ha kétségei vannak, egyszerűen csak nézzen meg egy nehézsúlyú olimpiai erőátvitelt, a futballcsapatok közül néhányat, vagy akár egy szumó birkózót. Bár mindegyik sportoló rendkívül sikeres lehet a sportban, sportos testtípusuk az, amit az egészségügyi és fitness szakértők valószínűleg túlsúlyosnak neveznek, ha nem túlsúlyosak.

A fitnesz olyan módon definiálható, amely magába foglalja, de túlmutat a test puszta külső megjelenésén. Bár a túl sok testzsírt tartalmazó test nem mindig olyan nyilvánvaló a szem számára, a legtöbb esetben ez az. A testösszetétel – vagy a testzsír és a sovány szövet aránya – egy megfelelő test egy teste. Az elismert normákon kívül eső testzsírmérések az alkalmatlan testek mutatói.

A sportolástól függően az atlétikai test épül és erőt, teljesítményt, gyorsaságot, agilitást, gyorsaságot, kitartást vagy ezen tulajdonságok kombinációját képez. De egy olyan sportos test, amelyet például a maratoni versenyzésre építettek, tartós sportágat erősen korlátozhat, ha erőssége van – különösen a felsőtestben, vagy akár rugalmasságban. Míg egyes sportágak, például a tornaterem megkövetelhetik a sportoló számára, hogy a legjellegzetesebbek legyenek, ha nem mindegyik tulajdonság, másoknak sokkal speciálisabb követelményei vannak, ezért a sportoló által végzett testtípus nem lehet annyira lekerekített. Egy sportoló testtípusa gyakrabban nem tükrözi a leggyakrabban használt, a sporthoz szükséges készségeket – például egy szumó birkózó gondolkodik.

A fitnesz szakemberek elmondják, hogy egy igazán illeszkedő szervezetnek szüksége van arra, hogy öt különböző fizikai összetevővel találkozzon vagy túllépje a közzétett normákat. Ezek az összetevők a rugalmasság, a szív-érrendszeri fitnesz, a testösszetétel, az izomzavar és az izomviszonyok. Az öt komponensre vonatkozó normákat olyan szervezetek teszik közzé, mint az YMCA és az Amerikai Sportkórház. Az illeszkedő test tankönyvének meghatározása miatt egy illeszkedő test és atlétikai test lehet, de nem lehet ugyanaz.

Ha eldöntöd, melyik testtípus a legjobb az Ön számára, akkor kritikusan meg kell vizsgálnia a kívánt test építésének célját. Ha egy olyan sportot játszik le, amely nagyon specifikus fizikai tulajdonságokat igényel, akkor képzéssel vagy egyszerűen a sportolással megkezdi a szükséges sportos testépítést. Ha azonban a célod az, hogy legyen egy megfelelő test, akkor egy nagyszerű kiindulópont egy olyan fitnesz értékelés, melyben a tested öt összetevőjében tesztelünk, és az eredmények arra fognak irányítani, hogy milyen területekre kell dolgozni Elérni a kívánt testet.

A sportolók minden méretben jönnek

Mi a fit test?

Egy atlétikai testület tulajdonságai

A Fit Body megfelel ezeknek az öt kritériumnak

Melyik a legjobb?