Hogyan kell mélyen sült rántott csirkemellet

Amikor a rántott csirkemellet sütjük, az eredmény nedves, ízletes csirke, könnyű, ropogós külső bevonattal. A régimódi főzési módszer, a mély zsírtartalmú sütés gyakran elkerülhető a nagy mennyiségű zsír miatt a főzési folyamat. Azonban a rántott csirkemellet ízzel és textúrával látja el, ellentétben bármely más főzési technikával.

Készítmény

A fűszernövény a csirkemell belsejét nedves és nyersen tartja, megakadályozza, hogy a csirke nagy mennyiségű olajat szívjon fel. A nagy zsírtartalmú sütéshez készítsen egyenletes méretű csirkemellet, hogy a darabok egyenletesen főzjenek. Hozd a csirkét szobahőmérsékletre, majd alaposan szárítsd meg a csirkét papírtörülközőkkel, mielőtt a melleket kotraszolnád. Használhatja a kereskedelmi kenyérsütést vagy az olyan összetevőkből készült kenyeret, mint a liszt, a kenyérmorzsák vagy a darált krémek.

Felszerelés

A mély zsírtartalmú sütés nem igényel elektromos zsírtalanítót vagy más speciális felszerelést. Azonban egy nagy, mély holland sütő vagy más erős főzőedény alapvető fontosságú, mivel a forró olaj buborék fel és fröcskölhet, ha ételt adnak hozzá. A mélyhűtött hőmérő biztosítja, hogy a rántott csirkét az optimális hőmérsékleten főzzük. Ha az olaj túl forró, a csirke éghet. Ha az olaj túl hűvös, akkor a csirke elnyeli az olajat, elveszti az ízét és a textúrát, és nedves lesz.

Olaj

A mély sütéshez használt olaj kiválasztása a személyes preferenciától függ. A földimogyoróolajat gyakran használják, mert nem ég könnyen. A növényi, a repceolaj és a kukoricaolaj hatékonyan sütik, és olcsóbbak, mint a mogyoróolaj. Az olívaolaj elfogadható, de erősebb ízt ad a sült csirke számára. A rövidítést gyakran használják a mélyhűtött sütéshez, de könnyen égnek, és alapos megfigyelést igényel.

Hőmérséklet

A mély zsírtartalmú sütés optimális hőmérséklete 350-400 fok Fahrenheit között van, ami majdnem a dohányzási ponton van. Ezen a hőmérsékleten a rántott csirkemell körülbelül hat-nyolc percen át főz, méretétől függően.

A fröccsenő olaj okozta égési sérülések elkerülése érdekében elegendő mennyiségű olajat használjon, hogy a serpenyőben a serpenyő mélységének legfeljebb egyharmadát töltse. Hozd az olajat a hőmérsékletre, majd helyezzük a csípős csirkemellet a forró olajba. A csirkemellet kis tételekben főzzük, mivel a nagy tételek csökkennek az olaj hőmérséklete. Távolítsa el a sült csirkét az olajból egy hornyolt kanállal vagy egy dróthálós lehúzóval, majd hagyja, hogy a csirke kifolyjon egy vastag papírtörlő rétegen. Hagyja az olajat visszatérni az optimális hőmérsékletre a következő adag sütése előtt.

Sütés