Hogyan kell főzni nyers bratwurst

Ellentétben a precooked párjaival, a nyers bratwurst kolbászt csak az a név is jelöli – olyan nyers húst, amelyet elegendően kell felmelegíteni a biztonságos fogyasztásra. Függetlenül attól, hogy milyen főzési módot választott, legalább 165 fokos fűtésre kell melegíteni. Grillezheti az összekötőket, majd különféle különféle zöldségeket – például fokhagymát, hagymát, gombát és paprikát – főzhet. A pörkölt sütés vagy a pörkölésű bratwurst a mindkét világból a legjobbat nyújtja – egy módja annak, hogy megkóstolja a kívánt almásságnak, miközben más összetevőket tartalmaz ugyanabban a serpenyőben.

Vigye fel a serpenyőt tálcára, vagy melegítse meg a vajat vagy az olajat közepes hőn, amíg forró, de nem dohányzik. Helyezzük a bratwurst a serpenyőbe, és rengeteg helyet hagyjunk közöttük, és mindegyik oldalra megpirítjuk, amíg közepes barna, kb. 2-3 perc minden fordulóban. Próbálja meg könnyedén a kolbászokat, hogy felszabadítsa a zsírt a főzés során.

Adj hozzá kb. 2 csésze vizet, sört vagy kemény almát, vagy 1 rész vizet 1 rész sörhöz vagy almaborhoz, így a folyadék a kolbász oldalán félúton jön létre.

A folyadékot pároljuk, de nem forraljuk fel teljesen, mivel ez megakadályozhatja a kolbászt. Főzzük kb. 15 percig, gyakran forgatva, hogy minden oldalt kifújjunk a főzőfolyadéknak. Főzzük, amíg a folyadék lecsökken, és a bratwurst elkezd ragadni a serpenyőbe. Távolítsa el a kolbászt egy tálra, és főzzön minden fűszeres zöldséget a forró drippingsben, amíg finom, enyhén pirított.

Hajtsa vissza a kolbászt a serpenyőbe és melegítse 1-2 percig, vagy amíg enyhén pirított és ropogós. Használjon hús-hőmérőt, hogy meggyőződjön arról, hogy a bratokat teljesen biztonságos hőmérsékletre főzte. Távolítsa el a serpenyőt a hőlésből és azonnal vigye el a kolbászokat.