Hány kalóriát éget óránként séta közben?

A gyaloglás nem ugyanazt a vizuális vonzerőt jelentheti, mint a nagy intenzitású intervallumképzés vagy a lépés aerobiké, de ez az egyszerű gyakorlat hatékony módja a kalóriák elégetéséhez. Függetlenül attól, hogy alig akartok néhány fontot eldobni, vagy éppen el akarják kerülni a középkorú elterjedést, a hetente többször járva (egészséges táplálékkal kombinálva) természetesen több ezer kalóriát képes megégni, hogy segítsen megőrizni a felesleges fontokat öböl. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen edzésprogramot megkezdenél, akár egy könnyű.

A nehezebb emberek gyorsabban fogyasztanak kalóriát, mint a könnyebb emberek, mindenféle edzés során, beleértve a gyaloglást. A Maryland Egyetem Orvosi Rendszerének megfelelően egy 120 fontos ember, aki 60 percet mérsékelten 2 mph-nál gyorsul, 256 kalóriát éget el. A 180 és 240 kilogramm súlyú emberek azonban körülbelül 384 és 512 kalóriát égetnek ugyanabban a hosszú séta alatt ugyanazon a sebességen.

A súlya nem az egyetlen olyan tényező, amely diktálja azt a sebességet, amellyel kalóriát éget a séta során. Ha képes növelni a tempót, a séta azonnal hatékonyabb kalóriaégető tevékenységgé válik. Egy 150 fontos ember 240 kalóriát éget egy órás séta 2 mph-ban, jegyzi meg az UMMS. Amikor ez a személy növeli a tempót 3 mph-ra, az órás járása körülbelül 320 kalóriát éget. Ha 60 percig képes fenntartani a 4,5-perces sebességet, akkor körülbelül 440 kalóriát éget el a séta során.

A gyaloglás nem éget kalóriákat olyan gyorsan, mint számos más aerobik gyakorlatot, beleértve a kocogást, úszást vagy biciklizést. A gyaloglás azonban egy alacsony hatású gyakorlat, amely ideális az emberek széles körére, beleértve azokat is, akik ízületi fájdalmakkal küzdenek és fizikailag nem képesek több up-tempo gyakorlatot végrehajtani. Ha úgy dönt, hogy a gyaloglást használja az aerob testmozgás legfontosabb forrásaként, állítsa be a heti menetrendet, hogy legalább 2,5 órás sétát lehessen.

A Harvard Medical School megjegyzi, hogy a séta a testmozgás ideális formája egyszerűsége miatt. Míg más gyakorlatok egy olyan időszakra is alkalmazhatók, amely időnként csalódást okozhat, a séta olyan természetes mozgás, amely nem követeli meg tőle, hogy finoman hangolt sportoló legyen. Az aerobik edzés előnyei – jegyzi meg a Cleveland Clinic – több cardiovascularis állóképességet, jobb tüdőkapacitást és alacsonyabb szívbetegség kockázatát. Gyakorlatok, mint például a gyaloglás, segítenek kezelni a stresszt.

Több kalória = több súly

Növelje gyorsaságát gyorsabb égéshez

Ne vontassa a gyaloglást

Lépés egy egészségesebb test felé