Gyógynövények: friss kakukkfű és szárított kakukkfű

A timám levelei az ételeket mintát és tealike aromát adják. Friss vagy szárított kakukkfű felhasználásával érheti el ezt a hatást, de különböző mennyiségű friss és szárított kakukkfű felhasználásával kell használni. Add hozzá a kakukkfű az ételeket különböző időpontokban attól függően, hogy melyik formát használja.

Különböző mennyiségű friss és száraz kakukkfűre van szüksége a receptekben. Például 2 ts. A frissen vágott kakukkfű egyenértékű 1/4 ts. Zúzott szárított kakukkfű, a “jobb házak és kertek új Cook Book” szerint a Tricia Laning. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen, általános szabályként használd ezt a képletet: 1 tk. Szárított gyógynövények egyenlő 1 evőkanál. Friss fűszernövények.

Ha szárított kakukkfát használsz egy edénybe, add hozzá korábban a főzési folyamatban. Nagyobb nedvességre és hőre van szükség ahhoz, hogy felszabadítsa ízét. Ha friss kakukkfűvel dolgozol, az ellenkezőjét. A kakukkfű hozzáadásával a főzési folyamat végénél a hő nem pusztítja el a kakukkfű aromáját vagy ízét.

Tárolja friss kakukkfűjét hűtőszekrényében legfeljebb hét napig. Csomagolja be egy kissé nedves papírtörölközőbe. Alternatív módon vágja le a kakukkfű vége végét, és tegye egy üvegedénybe 1 cm vízben. Ezt egy műanyag zacskóval lezárja. A szárított timföld kb. Hat hónap elteltével eltartható, mihelyt a tartály nyitva van. Tárolja azt egy szorosan lezárt üvegtartályban, amely sötét, hűvös és száraz helyen van. Írja be a vételi dátumot a szárított timföld tároló alján, hogy nyomon kövesse mikor cserélje ki.

A friss kakukkfű a szárított kakukkfűnél jobb, mint az íz és az aroma, írja Michael T. Murray, az “Encyclopedia of Healing Foods” vezető szerzője. Táplálkozási szempontból a kakukkfű számos flavonoidot tartalmaz, amelyek antioxidáns gazdag ételekké teszik. Illékony olajokkal is rendelkezik, amelyek antibakteriális, görcsoldó és karminatív, vagy gázelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A módszer függvényében a kakukkfű szárításakor nagy mennyiségű illékony olaj- és antioxidáns-tartalma van. Az áramlásszárítás a legjobb módszer a táplálkozási tartalékok megőrzésére, míg a kemencse szárítás a legrosszabb az Elisabeth Stahl-Biskup és Francisco Sáez című könyve szerint.

összegek

Időkeret

Tárolás

szempontok