Gyakorlatok a sacroiliac ízület megerősítésére

A sacroiliai ízület, ahol a zsákmány aurikális felülete összeköti a medencét. A sacroiliai ízületi gyengeség sok panaszot jelenthet az alacsony hátfájással kapcsolatos panaszok miatt. Az izomzat, amely az ízületet beidegzi, magába foglalja a glutationeket, a piriformis és az oropsoas izomzatát, amely erősítés esetén jobban támogathatja a sacroiliai ízületet. Rendszeresen végrehajtó erősítő gyakorlatok ehhez a közös fájdalomcsillapításhoz segíthetnek.

A csípő-hosszabbítás elvégzéséhez indítsa el az állást kissé a padlóról az egyik lábával. Tarthatsz egy erős székre vagy falra, ha kell. Lassan, térddel kissé meghajlítva, nyújtsd ki a lábat a padlóról lefelé. Tartsa két másodpercig, majd helyezze vissza a kiindulási helyzetbe. Ha egy hozzáadott kihívást szeretne, akkor ezt a gyakorlatot ellenállási sávval végezze a gyakorlat végrehajtása során. Biztosítsa az ellenállási sáv másik végét valami mozdulatlanul. Ez a gyakorlat fog működni a glutes és a hímvessző. Egy-három, 10-15 ismétlődő készletet dolgozhat ki.

A Superman gyakorlása a hát, a fenek, a láb és a karizmok működését szolgálja. Kezdje el ezt a gyakorlatot azáltal, hogy lefelé a padlóra. Húzza ki a karját a fejed fölött. Lassan emelje fel lábait és karjait a padlóról. Tartsa 10 másodpercig, majd térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Ennek a gyakorlatnak a végrehajtása közben tartsa az arcát lefelé és a nyakát. A munka akár 1-3 ötszörös reprodukciót is elvégezhet.

A csikló egy jó módja annak, hogy megerősítsük a quadjaikat, a combcsontjait, az alsó, a csípő és a fenék izmokat. A guggolás akár súlyokkal, akár súlyok nélkül végezhető el. Kezdjük azzal, hogy csak a testtömegedet használjuk, és ahogy az izmok erőt kapnak, add hozzá a súlyt. Ahhoz, hogy megfelelő guggolást végezhessen, kezdj el lábaddal a csípőszélességtől, és a lábujjai kissé kifelé mutassanak. Tartsa egyenesen a hátát, a vállat visszahúzta, és a csípője kissé meghajlott, hogy a fenék kitáguljon. Lassan hajlítsa meg a térdét és csökkentse le magát. Ügyeljen arra, hogy térdet ne nyúljon a lábujjaid felett. Ha elégedettséged van, gyere vissza a kiindulási helyzetbe. Próbáljon ki egy-három sorozatot 10-15 ismétléssel.

A lökés a hát, a csípő, a fenék és a felső lábizmok működését szolgálja. Kezdjük, álljunk együtt a lábaddal. Lassan lépjen előre egy lábával és hajlítsa meg a térdét, miközben előre mozog. Engedje le magát, tartsa egyenesen a hátát, és a medence előre mutatott. Emeljétek fel magatokat, és lépj hátra úgy, hogy a lábad összejön. Próbálj meg egy-három sorozatot 10-15 ismétlésenként.

Hip Extensions

Supermans

guggolás

kitöréseket