Gyakorlatok a kezed megerősítésére

A kézizmok kicsiek lehetnek a nagyobb izomcsoportokhoz képest a lábakon, a mellben és a háton, de fontos szerepet játszanak a mindennapi működésben. Az orvosi állapotok, például az ízületi gyulladás, a balesetek vagy a rossz általános alkalmasság miatt keletkező gyenge kezek károsíthatják az objektumok felemelésére és visszatartására, valamint a fafeldolgozásra, kötésre vagy fafeldolgozásra vonatkozó képességét. A kézizmok erősítése gyakorlatokkal naponta vagy minden második napon az eredmények maximalizálása érdekében. Beszéljen a fizioterapeutaval, mielőtt olyan gyakorlatokat kezdene, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a jelenlegi állapotát.

Nyomja meg

Az ujjlenyomatok erősítik az ujjak ujját, hüvelykujját és tenyerét. A nagyobb ujjak és hüvelykujjok lehetővé teszik, hogy vegyen fel és tartsa be a kisebb és nagyobb tárgyakat, például tollakat, nyakláncokat és könyveket. Tegye ezt a gyakorlatot úgy, hogy a hüvelykujját megnyomja az ötödik ujját körülbelül öt másodpercig. Ismételje meg az 1-4-es számjegyet a hüvelykujjával ujjhegyre nyomásával. Ismételje meg háromszor az ujjunkat naponta egyszer vagy kétszer.

Squeeze It, nyomja meg

A golyó összenyomása nagyszerű gyakorlat a belső kézizmok erősítéséhez. Javítani fogja a markolat erejét, az edényeket és az ajtókat nyitni, és tartani a kávéscsészéket vagy kézitáskákat. Csináld ezt a gyakorlatot egy kis golyóval, amely illeszkedik a tenyerébe, például egy teniszlabda. Csomagolja be ujjait, és szorítsa meg annyira, amennyit csak tudsz, semmilyen fájdalmat vagy kényelmetlenséget. Tartsa körülbelül három-öt másodpercig, és ismételje meg naponta kétszer-háromszor 10-szer.

Vegyünk néhány csuklóját

A csuklós hajlítás és a hosszabbítások növelik a mozgás tartományát és növelik a kéz erejét, beleértve a csuklót és az ujjakat. A csukló flexor és extensor inak átkarják a csuklócsuklót a kézbe, ezáltal a mozgáskorlátozottság korlátozza a kézmozgást, ami gyengeséghez vezet. Erősítse meg a csukló hajlítóit úgy, hogy ült vagy állva áll a könyök hajlítva és tenyérrel felfelé nézve, olyan könnyű súlyt tartva, amely 10 ismétléssel fáradt. A könyöke és az alkar kell tartani, ahogy csavarja a csukló fel, szünet, majd alacsonyabb. Ismételje meg háromszor háromszor. Vezesse meg a csukló extenzorizmjait az alkar forgatásával, hogy a tenyere lefelé nézzen. Hajlítsa meg a csuklót, hogy vigye fel a kezét, szüneteltesse, csökkentse és ismételje meg 10-szer három készletet.

Stretching Bands

Az ujjnyújtók egyszerűbb gumiszalaggal történő megerõsítése otthon naponta néhányszor. Helyezze a szalagot az ujjaihoz és a hüvelykujjához, és egyszerűen nyomja meg a zenekar ellenállását, amíg meg kell állnia. Ismételje meg 10-ről 15-ször a három készletet összesen. Az egyes ujjakat is elkülönítheti oly módon, hogy a sávot két ujj köré helyezi el, például a hüvelykujj és az ötödik számjegyek vagy az index és a középső ujjak.