Golf fúrók a lassú csípő le

A golf swing magában foglalja a mozgások bizonyos sorrendjét, melynek a helyes sorrendben kell lennie, és megfelelő sebességgel, hogy jó eredményeket érjen el. Ennek a szekciónak a része – a csípő mozgása – elengedhetetlen a hatalom létrehozásához és a klub megfelelő pályán való tartásához. Gyakoroljon néhány alapvető gyakorlót, és jó lesz az útja annak érdekében, hogy a csípőjét a sorozatban előre ugorva tartsa.

A csípő szerepe

Ben Hogan azt írja, hogy a csípő kulcsfontosságú a visszaesés megkezdéséhez. Az amatőrök között gyakori hiba az, hogy a karok és a vállak kell a test első részei, hogy elmozduljanak a backswing tetejéről. Bár a csípő elkezdi a lefelé irányuló mozgást, a sorozatot vezetve, túl gyorsan tüzelve a felső test elmaradhat. Ha a felsőtest leesik a lefelé irányuló pályán, akkor gyakorlatilag lehetetlen lesz, hogy a klubfej felzárkózzon, és a célpont felé forduljon.

Forgatás, nem csúszás

PGA professzionális T.J. Tomasi a Golf Tips weboldalon azt a pontot tükrözi, hogy a csípőnek inkább forgatniuk kell, mintsem a csúszást a lefelé irányuló pályára. A csepp felé csúsztató csípő nemcsak a csípő után szorítja le a felsőtest megfelelő sorrendjét, hanem a gerincet is a cél irányába mozdítja, ami tovább roncsolja a klub lendületét. A csípőnek a golf swingben történő valódi elforgatása azt eredményezi, hogy az övcsat a követendő cél felé néz.

Csípős fúró

Egy hasznos fúró, amely megismerteti Önt a megfelelő tempójú csípőforgatás érzésével, Brad Brewer a Golf Channel honlapján közli. Helyezzen egy golfklubot a csípőre, párhuzamosan a talajjal, és tartsa a helyén egy kézzel mindkét oldalon. Tegyük fel, hogy készen áll és gyakorlatilag kicsit jobbra forgatja a csípődet, mint egy backswingben, majd forgassa vissza teljesen balra az övcsattal a cél felé. Éreznie kell, hogy ez a forgás felfelé érkezik, a lábak a körön belül mozognak, hogy a megfelelő csípőt mozogják.

A térdre

A híres golf oktató Jim McLean olyan fúróra szólít fel, amelyben gyakorolod a golyókat ütközés közben. A vezető számára a legegyszerűbb a fúró használata, hiszen egy halkabb lendítő síkra ösztönöz, mint a rövidebb klubok. Vegyen egy kis időt arra, hogy megismerkedjen a beállított lengésszel. Ha készen állsz, kiegyensúlyozhatsz, és nem próbálod túl messzire eltalálni a labdát. Ez a fúró kényszeríti az alsó testet, hogy csendesebb legyen, és tartsa távol a csípőt a tüzeléstől túl gyorsan, vagy csúsztassa ki a pozícióból.