Egészséges diófélék és magvak

Egyes emberek úgy gondolják, hogy egészségtelen élelmiszerek nagy mennyiségű zsír, diófélék és magvak miatt nagyon gazdag egészségügyi előnyökkel járnak. A diófélék és a magvak gyakran tápláló étrend részeként ajánlottak. Hozzáadásával diófélékhez és magvakhoz hozzáadhatja a különböző vitaminokat és ásványi anyagokat.

alapjai

A diófélék és a magvak önmagukban egészséges tápanyagokat tartalmaznak, de ha magas cukortartalmú és magas kalóriatartalmú bevonatokba kerülnek, az egészségre gyakorolt ​​hatásuk csökkent. A cukros és nagy kalóriatartalmú bevonatok hozzáadása az anyákhoz növeli a kalóriabevitelt, ami hozzájárulhat a nem kívánt súlygyarapodáshoz. Továbbá a nagy mennyiségű só, amely gyakran megtalálható a diófélék esetében, hozzájárulhat a nagyobb nyomáshoz. A legfontosabb, hogy ragaszkodjunk a sima diófélékhez és a maghoz, hogy a legegészségesebb hasznot élvezhessük.

Specifikus tápanyagok

A diófélék és a magok nagy mennyiségben tartalmaznak egyszeresen telítetlen zsírt és többszörösen telítetlen zsírt. Néhány dió és mag tartalmaz nagy mennyiségű omega-3 zsírsavat. Antioxidánsokat nagy mennyiségben találunk a diófélékben és magokban. Az E-vitamin, a fólia, a mangán, a resveratrol és a szelén mind a tápanyagok megtalálhatók az egészséges diófélék és magvak választékában, a VegHealthGuide weboldal szerint. A diófélék és magvak tartalmaznak bizonyos mennyiségű egészséges rostot. Továbbá, a diófélék egészséges forrása nagy mennyiségű fehérje. A “Tápanyagok” 2010. júliusi számában szereplő áttekintés szerint a haszonanyagok, a zsír és a rost a diófélékben olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyek segítenek a magas koleszterinszint, a cukorbetegség és a szívbetegségek elleni küzdelemben.

típusai

Minden dió és mag tartalmaz egészségügyi előnyöket, de egyesek egészségesebbek, mint mások. A Harvard Orvosi Iskola Családegészségügyi Útmutatója szerint néhány dió excel egy táplálkozási területen, míg mások pótolják, ahol hiányzik. Például a mandulának több E-vitaminja van, mint a dió, a dió azonban több omega-3 zsírsavval rendelkezik, mint a mandula. Mindannyian hozzájárulnak a jó egészséghez, így egy marék vegyes dió lehet az út.

Előnyök

A zsírok és az omega-3 zsírsavak, és hozzájárulhatnak az alacsonyabb koleszterinszinthez és egy általánosan egészségesebb szívhez. A diéta különböző dióinak hozzáadása az American Heart Association által ajánlott, mivel a szívbetegség csökkenti az előnyöket, valamint az omega-3 zsírsavak csökkenthetik a gyulladást. A diófélék és magvak fogyasztása tartós energiát biztosít, és segíthet elkerülni a vércukorszint csökkenését. A mogyorók helyett az állati eredetű fehérje segít csökkenteni a telített zsírbevitelét.

tippek

Használjon gyógynövényeket és fűszereket, amelyek sót tartalmaznak a magvak és a diófélék szezonára. Határozza meg magát egy marék diófélék vagy magvak snack, többet eszik, mint ez okozhat, hogy enni túl sok kalóriát. A salátákat főzzük diófélékkel vagy magokkal a krutonok helyett. Add hozzá a dióféléket és / vagy a magokat, hogy kenyérsütést és tésztaételeket keverjenek hozzá, hogy egészséges fehérjét és ropogós textúrát adjunk hozzá. A diéták és a magvak választékát vegye be a szokásos étrendbe, hogy összegyűjtse az egészséges táplálékban lévő összes tápanyagmennyiséget. Válassza ki a cukorkát, amelyek dióféléket tartalmaznak, ha meg kell enniük. Ez hozzáad néhány táplálkozási értéket az egészségtelen táplálékhoz.