Villamosságot generáló kerékpár kerékpár

Amikor egy generátorot csatlakoztat a gyakorló kerékpárhoz, a pedálozás során előállított villamos energiát tárolhatja. Ez a tárolt villamos energia kis teljesítményű készülékek, például tévék, laptopok, mobiltelefon-töltők és LED izzók áramellátására használható. Némi technikai tudással a mindennapi gyakorlatot környezetbarát tevékenységgé teheti.

A villamosenergia-termelés egy kerékpáros kerékpáron keresztül számos előnnyel jár. Ahogy saját energiát termel, csökkenti szén-dioxid-kibocsátását és környezetbarát tevékenységet folytat. Saját teljesítménye a készülékek futtatásához csökkenti a villanyszámláját. Továbbá, a saját villamos energiát a testmozgás révén nagyszerűen hat a tested számára. A testmozgás kerékpárja olyan kardiovaszkuláris tevékenység, amely erősíti a keringési rendszert és a szívét, és csökkenti az olyan betegségek kockázatát, mint az elhízás és a cukorbetegség.

A saját energiatermelés megkezdéséhez egy kis generátort kell csatlakoztatni a kerékpárhoz. A kis generátor hasonló a kézi hajtású generátorhoz, és képes kis és ellentmondásos villamos teljesítményt előállítani. Mindegyik pedál forgása olyan erőt eredményez, amelyet elektromos áramká alakítanak át. Minél gyorsabban pedálol, annál több energiát fog létrehozni. A 30 perces kerékpározás kb. 150 watt energiát eredményezhet. Ez elegendő ahhoz, hogy egy mobiltelefont töltsön, vagy egy órát fusson egy laptopon. A felesleges villamos energiát 12 voltos akkumulátorokba lehet tárolni, és az elemeket áramellátó készülékek tápellátására használják.

A generátorban előállított elektromos áram egyenáram – vagy egyenáram -, és nem alkalmazható közvetlenül az áramellátó berendezésekre, mivel az inkonzisztens feszültség. Egy egyszerű megoldás a probléma megoldására DC-to-AC konverterrel. A konverteren keresztül a DC egyenáramot stabil AC feszültségsé alakítják át. A legtöbb készülék biztonságosan működik a 110-120 voltos tartományban, de a DC-től származó áram általában 10-20 volt. A konverter segítségével hatékonyan és biztonságosan futtathatja készülékét.

A lendkeréknek a kerékpárhoz történő hozzáadása jelentősen megnövelheti az Ön által termelt villamos energia mennyiségét. A kerékpár első kerékét nehéz lendkerék váltja fel. Mivel a lendkerék annyira nehéz, nagyon sok erőre van szükség ahhoz, hogy kezdetben elinduljon. De ha egyszer már fonódik, önállóan forgathatja a megállást. Ez azt jelenti, hogy a lendkerék szabad forgatásából több energiát termelhet anélkül, hogy annyira erőfeszítené.

Előnyök

Hogyan működik

AC / DC szempontok

Lendkerék használata