Példák a konfliktus elkerülésére

A konfliktus-elkerülés eszméje leírónak tűnik, de sok tekintetben valóban megjelenhet. Vannak, akik teljesen tagadják, hogy egy kérdés létezik, míg mások visszavonulhatnak. Ha az elkerülések felbukkannak, keressük meg a jeleket, hogy megtudjuk, mire gondolsz, és úgy gondolod, hogy az elkerülés nem mindig rossz. Az elkerülés megértése az első lépés a múlté.

Elephant a szobában

A konfliktus elkerülése gyakran úgy tűnik, hogy figyelmen kívül hagyja a kérdést. Azok, akik nem veszik figyelembe a konfliktusokat, mint a konfliktusok elkerülése, valószínűleg tagadják a probléma fennállását. Ha például nem ért egyet a szobatársával arról, hogy ki kell az ételeket megtenni, a szobatársa figyelmen kívül hagyhatja ezt a kérdést a “megfeledkezve”, hogy felhozza – nem veszi a kezdeményezést a probléma megoldásában. A probléma figyelmen kívül hagyása gyorsan nem megy arra, hogy hol és helyet hagy a háborgásnak.

Sokoldalú taktika

A konfliktusból való figyelmen kívül hagyás az, hogy néhány ember elkerülheti azt. Ahelyett, hogy a kérdésre koncentrálna, valaki, aki egymás melletti konfliktusokat változtat, megváltoztathatja a témát, amikor a konfliktus megjelenik. Ha Ön és partnere vitatkozik az együtt töltött időről, más kérdéseket vethet fel, vagy teljesen megváltoztathatja a beszélgetést, ha elkerülni kívánja az átirányítást. Amikor átirányítja, nehezebbé válik kezelni a problémát, mert többet kell kezelnie.

Mint egy Turtle in the Shell

Amikor valaki elkerülje a konfliktusokat a visszavonáson keresztül, akkor elválik tőled. Egy kicsit semmit sem kínálnak a konfliktus megoldásakor. Ez az elkerülési forma a konfliktus során “leáll”. Például, ha összeütközésbe kerül a nővéreddel, és ő visszavonul, nem beszélhet, és lehet, hogy üres vagy nem érdeklődő kifejezéssel rendelkezik. Megpróbálja megoldani a konfliktust valakivel, aki visszavonul, akkor lecsaphat, ha több energiát költ, mint a probléma megoldására.

Az érme másik oldala

Dale Eilerman, a “Mediate” engedélyezett tanácsadója és írója rámutat arra, hogy a konfliktus elkerülése néha pozitív lehet. Az elkerülés segíthet, ha nincs ideje megoldani a problémát. Ellenkező esetben frusztrálódhat. A probléma elkerülése szintén időt ad Önnek arra, hogy jó döntést hozzon, vagy mások nyugalmat lásson. Az a kulcs, hogy megismerjük, hogy az elkerülés a helyes stratégia az, hogy megkérdezzük, hogy van-e az idő megfelelő, ha a megfelelő gondolkodásmódban vagy ha a konfliktus kevésbé fontos, mint más kérdések. Például, ha problémát szeretne megoldani a barátjával a távozás előtt, úgy érezheti, rohant, és frusztrációhoz vezethet, ahelyett, hogy elkerülné a problémát abban a pillanatban, és elkötelezné magát, hogy megoldja, ha több ideje van.