Labdarúgó fúrók a sebesség és az agilitás növelésére

Ahhoz, hogy kiválóan élvezhesse a labdarúgást, rendkívüli sebességgel és agilitással kell rendelkeznie. Bűncselekményként gyorsabban futhatsz le a mezőn, és kikerülhetsz az ellenfelek között. Védekezésképpen jobb lesz, ha egy széles vevőkészüléken maradsz, és nyomon követheted a futást. Milyen gyors és rugalmas, részben a genetikától és a testtípustól függ, de jelentősen javíthatja a képzést. Minden edzést 10-15 percig melegítsen.

Shuttle Drill

A transzferfúró arra kényszerít, hogy gyorsan felgyorsítsa, megállítsa és megváltoztassa az irányokat, mint ahogy a labdarúgás területén is meg kell tennie. Szükséged lesz három kúpra. A Culver-Stockton College azt javasolja, hogy a három kúp 5-yardos távolságra legyen egymástól egy sorban. Kezdje a középső kúpban. Sprint a kúp felé a jobb oldalon. Érintse meg, majd változtassa meg az irányokat, és húzzon 10 métert a kúphoz a bal oldalon. Érintse meg azt a kúpot, majd vidd vissza a középső kúpra, ahol elkezdte. Várjon 60 másodpercet, majd hajtsa végre ismét a fúrót, ezúttal elindulva a bal oldalon lévő kúpra.

Négy sarokfúró

A védekezés során gyorsan át kell térnie a háttámlálás és a sprintelés között. Állítsa négy kúp alakú négyzet alakú, így minden kúp 5-yardos egymástól. Kezdje a tetején lévő egyik kúpnál. Húzza hátra a kúpra. Ha eléri, húzza át a kúpra átlósan. Húzd a kúp felé a mögött, majd fordulj átlósan egy másik kúpra. Várjon 60 másodpercet és ismételje meg a fúrót.

1-2-3 hátsó fúró

A labdarúgás során nem tudod, mikor és hogyan fogsz sprintálni, megállítani és megváltoztatni az irányokat. Az 1-2-3 fúró kényszeríti Önt, hogy változtassa meg az utasításokat, miközben gyorsan reagál, ahogyan egy játék során. Szüksége lesz egy partnerre, hogy felhívja a parancsokat. Állítsa be a három kúp egyenes vonalat, hogy azok 5-yardos egymástól. Helyezzen el egy negyedik kúpot 3 méterrel a középső kúp mögött, ahol elindul. A sorban lévő három kúp mindegyike számot ad, és a partnernek ki kell hívnia az “egy”, “két” vagy “három” szót. Például, ha kettőt hívna, akkor a középső kúpra indult volna. A partner továbbra is felhívja a számokat. Ha a “vissza” kiabál, hátul kell hátul a hátsó kúpra. Folytassa a fúrót 20 másodpercig, és ismételje meg kétszer.

Repülő 20 fúró

A repülő 20 fúró javítja a sebességet és fejleszti a kondicionálást. 50 yardra van szükséged. Állítsa be a kúpot a 30 yardos jelölésnél. A kiindulási vonaltól a 30 yardos vonalig lassan felgyorsul a sebesség, folyamatosan felgyorsulva, így amikor eléri a 30 yardot, akkor a végső 20 yardot teljesíted. Pihenjen 30-60 másodpercig, majd ismételje meg, amíg befejezte öt ismétlést.