Illóolaj torokfájás kezelés

Ha a torka hátulján egy csiklandó érzés vagy sikoltozik a nyakán a kedvenc sportcsapata, akkor nem kell csak teát inni, és várni kell, hogy elég rossz lesz-e az orvos kinevezéséhez . Az illóolajok segítenek megnyugtatni a torok fájdalmát, melyet kisebb fertőzés okoz, például gégezõgyulladást vagy enyhén gyulladt mandulákat.

Fertőzés harcosok

Használhat olyan illóolajokat, amelyek erős fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek a fertőzés okozó forrás elleni küzdelemben, az aromaterapeuta Patricia Davis, az “Aromaterápia: An A-Z” szerzője szerint. Az illóolajok természetes antibakteriális és vírusellenes tulajdonságai is vannak, amelyek megakadályozzák a fertőzést okozó mikrobákat.

Használható illóolajok

Az eukaliptusz, a levendula, a teafa és a mirha erős antiszeptikus, antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal bír, és jól illeszkednek a kisebb torokfertőzésekhez és a laryngitishez, írja Julie Lawless aromaterapeuta a “The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils” című könyvében. Ezek az olajok önállóan vagy keverékekben is alkalmazhatók. Valerie Ann Worwood a “The Essential Oils & Aromatherapy Complete Book” című könyvében javasolja, hogy 2 csepp kamillát, 2 csepp levendulát és 1 csepp kakukkfű keverékét használják.

Gőz belégzése

A megfelelő illóolajok megtalálása csak egy része a kezelésnek. Önnek is el kell döntenie, hogyan kell használni őket. Lawless és Davis a gőz belégzését javasolja a legjobb kezelési eredmény érdekében. Ez a módszer az olajat az egész légzőrendszerbe terjeszti, ahol közvetlenül támadja meg a fertőzés forrását és könnyen felszívódik a véráramba. Adjunk hozzá néhány csepp illóolajat vagy olajkeveréket 2 csésze gőzölgő vízhez, és lélegezzük be a gőzt. Zárja be a szemét, mert az illóolajok éghetnek.

Bőr alkalmazások

Torokfájást is kezelhet a nyak és a fül mögött található illóolajok masszírozásával, a Worwood szerint. Azt javasolja, hogy öt csepp kamillát, 1 csepp káposztát és 2 csepp citromot elegyítsenek 1 cra. Növényi olaj.

Vigyázat

Forduljon egy képzett szakemberhez, mielőtt az illóolajokkal kezelné a fájdalmat. Legjobban a kisebb torokfertőzések és a gégegyulladás. Ha gyanítja, hogy strep-torkod van, vagy a tünetei több mint néhány napig fennmaradnak, forduljon orvoshoz.