Hogyan lehet kiszámítani a tökéletes súlyomat a magasság és az életkor alapján

Az ideális súly értékelésének leginkább ajánlott módja a testtömeg-index (BMI) kiszámítása. Ez a számítás magasságát és súlyát használja, de nem az életkorát. Az életkor csak a gyermekek és a tizenévesek ideális súlyának kiszámítására szolgál. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja figyelmeztet, hogy a BMI által kiszámított ideális súlyt nem szabad magukban venni. Egyéb tényezőket, például a genetikát, a nemet és az izomtömeget is figyelembe kell venni az ideális súly megtalálása érdekében. A legjobb, ha orvoshoz fordul, hogy megvitathassa mindezeket a tényezőket, és meghatározza az Ön számára a legjobb súlyt.

Határozza meg súlyát fontban. Használjon olyan kalibrált skála, amely a lehető legalacsonyabb súlyt biztosítja. Minél rövidebb ruhát viseljen, hogy meghatározza a test pontos súlyát. Az orvos vagy a fitnesz szakértő segíthet Önnek a mérlegelésben, ha szükséges.

Mérje meg a magasságát hüvelykben. Használjon mérőszalagot a lábad aljától kezdve a fej tetejére. A legjobb eredmény érdekében vegye le cipőjét és kalapját. Az orvos vagy a fitnesz szakértő segíthet a mérésnél, ha szükséges.

Hagyja figyelmen kívül életkorát. A korosztályt 2 és 19 év közötti gyermekek és tizenévesek használják. Az életkor nem a legjobb meghatározó az ideális súlyhoz a felnőttek számára, habár idősebbé válhat.

Számítsa ki a BMI-t magasság és súly alapján. Az egyenlet a következő: (súly [lb] / [magasság [in]) x 703. A CDC példát mutat a súlya 150 font és a magassága 65 hüvelyk. Ebben az esetben a számítás (150/65) x 703 = 24,96 lenne. Az orvos vagy a fitnesz-szakértő segíthet a számításban, ha szükséges.

Hasonlítsa össze BMI eredményét a javasolt BMI számokkal. Az Országos Egészségügyi Intézmények a következő ajánlásokat adják: a 18,5-nél alacsonyabb BMI alulteljesítményű, 18,5 és 24,9 között van a normális testsúly, a 25-29,9-es túlsúlyos, és több mint 30 elhízott. Forduljon orvosához, és talán fitnesz- és táplálkozási szakértőhöz is, hogy növelje vagy csökkenti a BMI-t normális szintre.