Hogyan kell foglalkozni a dacos pre teens

A preteen évek gyakran intenzívek mind a szülők, mind a gyermekek számára. A gyerekek egy érdekes államközi államban vannak, és a szülők kényelmesebbé válnak azzal, hogy gyermekeik kevésbé függőek, de esetleg nem olyan felelősek vagy tiszteletteljesek, ahogyan szeretnék. A defiance gyakran jelzi, hogy a szülő és a gyermek közötti kapcsolat előnyös lehet valamilyen erősítéssel és egyértelmű határokkal.

Példa alapján levezetve

Modellezzük a kívánt viselkedést a prémetől. Bár sokféle módon lehet bátorítani a növekvő serdülőkorú tiszteletteljes viselkedését, a legerőteljesebb hatása a viselkedésmód modellezése. Ha azt szeretné, hogy a tini tisztelettel beszéljen, vegye észre saját hangerejét és hangját. Ha nem az, amit hallani akarsz, ellenőrizd magad és módosítsd a hangodat. Ahogy kitalálod, hogy hogyan kezelheted a gyermeke viselkedését, tedd részed, hogy szerető példát kínálj.

Tiszta határok kommunikálása

Rajzolj egy vonalat egy papírlap közepére, hogy segítsen eldönteni, hogy mit kell kezelni. A bal felében írja le, hogy milyen viselkedések nem működnek. Jobb oldalon írd le, milyen viselkedésmódok működnek. Ha nem akarja, hogy a preteen esküdjön, amikor dühös, alternatív lehet a gyermek számára, hogy megosszák, amit dühösnek érzi, majd beszélni arról, hogy mit akar vagy akar. Fogadd el az idejét, és kérdezd meg barátodat, tanácsadót vagy szülői edzőt, ha segítségre van szüksége, hogy alternatív viselkedésformákat találj.

Érdemes megismerni és érdeklődni arról, hogy ki ő a személy, hogy erősítse a kapcsolatot. Annak ellenére, hogy a preteen nehézségekbe ütközhet, ez az az idő, amikor szüksége van rá. Kérdezd meg, ülhetsz-e a szobájában, és lógni egy kicsit, miközben mosolyogsz és hallgasd, mi történik a világában. Dr. AhaParenting.com Dr. Laura Markham szerint azok a preteensek, akik úgy érzik, hogy megértik, hallják és szeretik, nagyobb valószínűséggel reagálnak a szülők útmutatásaira.

Kapcsolja be a kihívásokat az oktatási lehetőségekbe. Chick Moorman, a nevelő és Thomas Haller terapeuta azt sugallja, hogy kihívásokkal kell szembenéznünk a fiatalokat, mint olyan lehetőségeket, amelyek tanítani akarnak helyzetek helyett, amelyeket büntetni kell. Ha a tinédzser nem csinál házimunkát, akkor lehetőség nyílik arra, hogy összeállítsák őket egy bizonyos kötődéshez, valamint a valós gyakorlathoz. Fogja meg a helyzetet, mint lehetőséget arra, hogy megnyugodjon és együtt növekedjen, nem pedig egy másik fájdalmas találkozás, mint fegyelmi.

Határozza meg a határokat és a választásokat. A szülői preteensek egyik legfontosabb, és néha ostobó szempontja világossá válik arról, hogy mi nem és mi elfogadható. Ha a tinédzser haragos dühbe dobja az ajtót, felajánlja neki, hogy beszéljen arról, hogyan érzi magát vagy megy a szobájában, miközben csukja le az ajtót. Ha úgy találja, hogy az általad kínált lehetőségek már nem működnek, vagy úgy érzed, hogy túlszabályozod, újraértékelsz és új határokat kommunikálsz.

Győződjön meg róla, hogy a választások eredményeket hoznak létre. Mindannyian választást hozunk. Preteensek megtanulják, milyen hatást gyakorolnak választásaik súlyos büntetések nélkül. Kultiválja a választási tudatosságot, hogy a prédei láthassa, hogy van választása, és bátorítja őt arra, hogy alternatív lehetőségeket tárjon fel, amikor nem boldogtalan a korábbi döntésekkel. Megkérdezheti tőle, mit tehetne a kiáltás helyett, amikor dühösnek érzi magát. Ajánlat néhány ötletet, ha elakad, és kérdezze meg tőle, mit szeretne kipróbálni, ha hasonló helyzetben van a jövőben.

Engedélyezze a gyermeket, hogy döntsön. Fontos, hogy szülőként ismerjék fel, hogy a gyerekeknek képesnek kell lenniük arra, hogy mindenféle döntést hozzanak, annak érdekében, hogy bölcs döntéseket hozzanak.

Alternatívák tanítása. Ha gyermeke úgy dönt, hogy dacos, szerepjáték alternatívák. Engedje meg, hogy ez egy módja legyen a helyzet kezelésére. Ha nevet ad neked egy nevet, mindkettő megállhat, lélegezhet és elkezdheted. Saját, hogy érzed magad és megkérdezed tőle, hogy ugyanezt tegye, “Úgy érzem magam, és te is ezt teszitek. Tájékoztassa erről előre, amikor nyugodt lesz, hogy megkéred őt, hogy tegye meg. Fedezze fel az alternatívákat, amelyek összekapcsolják a prényezettséggel, például a humorral, az öleléssel vagy az érzelmek tükrözésével és visszaverődésével szembeni ellenszenveket.

Kövesse a következményeket. Ha van olyan szabálya, hogy a preteennek ki kell kapcsolnia az iPod-ot 9:00 órakor. Hogy másnap használja, és úgy találja, hogy még mindig játszik 9: 30-kor, tisztán tisztességes, összefüggő és ésszerű következményekkel jár. Nem kell, hogy nehéz legyen, ha előzetesen megvitatták az ok-okozati összefüggést. Legyen kifogástalan a szóval, ugyanakkor szeretettel.