Hogyan kapcsolódnak az izmos és idegrendszer?

Az “izom” szó a latinul a “kis egér” miatt jön. Abban az áttekintésben, hogy az idegrendszer hogyan mûködik és mûködik más testi rendszereken, a Michigan Egyetem Orvostudományi Egyeteme hangsúlyozza, hogy minden aspektus mindig teljes mértékben összehangolt és összefüggõ. Emiatt a “központi”, “perifériás”, “szomatikus” és “autonóm” felosztások az anatómiai tanfolyamokon keresztül elsősorban a rendkívül összetett funkciók tisztázására szolgálnak.

Az emberi test három kategóriában több mint 650 különböző izomot tartalmaz, mindez az idegrendszer irányítása alatt áll. A csíkos vagy vázizmok, az izmok tudatosan vagy önkéntesen irányulnak. Sima vagy zsigeri izomzat, például az emésztőrendszerben található izmok szervekhez kapcsolódnak, és az önkéntes ellenőrzésen kívül végeznek munkát. A szívizomból egyetlen speciális funkció van a szívben. A normális testtömeg körülbelül 40% -a átlagosan izom.

Az idegrendszer több milliárd neuronból áll, amelyek folyamatosan érintik egymást a belső és az érzékszervi funkciók figyelemmel kísérése és szabályozása céljából. A központi idegrendszer vagy a központi idegrendszer magában foglalja az agyat és a gerincvelőt, valamint a perifériás idegrendszert vagy a PNS-t, beleértve a központi idegrendszeren kívüli idegeket is. A gerincvelő úgy viselkedik, mint egy információs autópálya, amely az agyból a PNS felé halad, és fordítva. Az izomrendszerhez hasonlóan a PNS, amely az összes olyan utat tartalmazza, amely végül a szuperhídhoz vezet, két funkcióval rendelkezik. Az egyik rész szomatikus, azaz tudatos vezérlés alatt, a másik autonóm, vagy a tudatos kontrollon kívül.

Az olyan tevékenységek, mint az elhajlás és a leesett toll felvétele, számos izomcsoport összehangolt erőfeszítéséhez kapcsolódnak. A tudatos elme ezt a parancsot továbbítja a CNS-nek, ami elektromos impulzusokká alakul. Ezeket azután a PNS szomatikus részébe továbbítják a szükséges izomszabályozókért felelős idegekhez. Amikor az üzenetek megérkeznek, egy vegyi anyag, az acetilkolin szabadul fel az idegvégződésekből, serkenti az izomrostok membránjait és összehúzódik. Úgy érzi, hogy ez azonnal megtörténik, de valójában kb. 1 milliszekundum – 1/1000 másodperc. Normális esetben a tudatos tudata nem képes felgyorsítani vagy lassítani a pulzusszámát, az emésztést vagy más viszkózus izmokat, mivel ezek autonóm módon szabályozottak.

A szomatikus vagy autonóm kontroll alatt az izmok ellentétes csoportokban működnek, és a mozgás akkor történik, amikor egy rész megegyezik, a másik pedig ellazul. A kontrakció alatt az izomrostok 30-40% -kal rövidülnek. A vázizmok közvetlenül vagy közvetve kötődnek a csontokhoz az inakon keresztül, és erőteljes testmozgás után pihentetni és újra oxigénnel kell ellátni. A viscerális és a szívizmokat általában a testmozgás befolyásolja, és a vérből származó friss oxigén folyamatos ellátásához is szükség van, de folyamatosan dolgoznak az Ön életében.

Izomrendszer

Idegrendszer

Az idegek kommunikálnak az izmokkal

Izomválasztás