Hogyan juthat el valaki a kosárlabdába

Noha a nemzeti hírnévnek köszönhetően a korábbi NBA csillag Allen Iverson által használt villámgyors, játszótéres változatnak köszönhetően a crossover dribble már régóta a kosárlabda szerves része. Gyorsan a labdát a test egyik oldaláról a másikra áthúzva az “ellenfél” fel tudsz lépni az ellenfeleden, és rossz irányba bökötted, miközben a kosár felé haladsz.

Mérje fel a védőjét. Ha túlmutat az egyik oldalról vagy a másikra, akkor tudni fogja, melyik irányba kívánja irányítani az átkelést. Ha úgy gondolja, hogy valószínűleg helyesen csöpög, akkor helyezze jobbra a teste bal oldalára, és fordítva. Ha szorosan játszik, jobb esélye lesz arra, hogy elkapja az átkelést. Ha ő ül vissza merészel, hogy lőni, akkor érdemes lőni a ugrás lövés, és várja meg a jobb crossover lehetőséget.

Kezdje el csöpögni. Kezdjünk néhány normál dribbles vagy gyors-trigger dribbles felé oldalán akkor kezdődik a crossover dribling. Ez megkapja a védőjétől azt a gondolatot, hogy erre az irányba tart. Ha még egy kis trükköt szeretnél hozzáadni, mutasd a fejedet és rögzítsd a szemedet ebbe az irányba. A lépés beállítása kulcsfontosságú a sikeres átkapcsolás használatával, hogy bosszantó ellenfelet fújjon.

Vágja át. Amikor az ellenfeled kezd mozdulni kezdeti driblódás irányába, tegye a lábat azon az oldalon és tolja le a másik irányba. Használjon gyors, csekély zsákmányt, hogy söpörje a labdát a test másik oldalára, és tolja a súlyát az adott oldal felé. Ha jól sikerült, ez megrázza a védőjétől. Ha egy jól képzett golyóstoll, akkor átkeresse a lábad vagy a háta mögött.

Lezárja a lövést. Ha a kereszteződés tökéletesen működött, az ellenfeled hirtelen több lábnyit talál magának a pozícióból, ebben az esetben szabad a kosárhoz vezető út. Keményen vezessen a karosszériához, és tartsa szemmel a csapattársait, akik nyílt lövésekkel szabadulhatnak meg, mivel védőik csúsztatják át az utat. Ha csak egy kis légzőszobát vásárolt, emelkedj fel és lődd le a nyitott ugrást, mielőtt a védőd visszanyeri.