Hány kalóriát kell enni egy nap elveszíteni 5 lbs egy héten?

A súlycsökkentés valósága mutatja a versenyzők nagy veszteségeit, annyira, hogy inspiráljon, hogy megpróbáljon megszabadulni néhány fontot magától. Lehetnek olyan célok, amelyek nem engedik meg, hogy várjon a hetente 1-2 font lassú, fokozatos súlycsökkenést a Centers for Disease Control és Prevention által javasolt módon. Az emberek túlnyomó többségének azonban, ha öt fontot veszít hetente, lehetetlen és veszélyes. Még akkor is, ha korlátozná a kalóriákat, hogy megfelelően lehessen fogyni, nem valószínű, hogy olyan súlycsökkenés lenne, amit fenntartani tud.

Lehetetlen cél sokak számára

A testsúlycsökkenés a kalóriák kérdése a kalóriákkal szemben. Ha kevesebb, mint 3500 kalóriát fogyaszt, akkor kevesebbet veszít. Ha öt fontot veszít, 17 500 kalóriát vesz igénybe – egy napra 2500 kalóriát naponta – A naponta égetett kalóriák száma az életkorától, nemétől, méretétől és aktivitásától függ. Sok ember, köztük a legtöbb nő és az idősebb felnőttek, nem is elég 2,500 kalóriát naponta. A napi kalóriaégetés napi 1600-2400 kalóriát tartalmaz a nők számára, vagy naponta akár 3000 kalóriát is a férfiak számára. Ezek közé tartoznak azok a kalóriák, amelyek szükségesek a szervezet alapvető funkcióinak, például a légzésnek és vér pumpálásának, valamint a napi aktivitásnak, beleértve a testmozgást is. Lehetetlen, hogy az ilyen napi kalóriatartalmú emberek heti öt fontot veszítsenek el – egyszerűen nem tudtak elég nagy hiányt okozni: még akkor is, ha naponta 2600 és 3600 kalóriát égetnek el, a 2500 kalóriát levágva kevesebb mint 1100 kalóriát hagy maga után Naponta élni. Egy kevesebb, mint 1200 kalóriával rendelkező diéta valószínűleg elhagyja Önt a táplálkozási hiányban. Ön is elveszít egy jelentős mennyiségű izomtömeget, ahogy a szervezet energiához fordul. A fáradtság, az ingerlékenység és a gyengeség érzése az ilyen alacsony kalóriatartalmú étrend mellékhatásai lehetnek.

Van egy öt fonttal való veszteség egy héten biztonságos?

Ha biztonságosan létrehozhat egy 2500 kalóriát naponta, akkor technikailag öt fontot veszíthet hetente. A biztonságos használat azt jelenti, hogy napi 1 200 kalóriát kapunk egészben, például sovány fehérjékből, teljes kiőrlésű gabonából és friss zöldségekből és gyümölcsökből. Azok, akik égnek 3.700 kalóriát, ami elég ahhoz, hogy naponta 2500 kalóriát csökkentsenek naponta, rendkívül aktívak – például az olimpiai erő vagy az állóképességű sportolók. Amikor az aktív emberek szélsőséges kalóriás megfosztást termelnek, képzésük szenvedni fog. Ha nem vagy elit sportoló, akkor még mindig nehezen gyakorolhat egy kevés kalóriát. A rendkívül elhízott emberek csökkenthetik kalóriáikat napi 800 kalóriára, miközben orvosilag előírt “nagyon alacsony kalóriatartalmú Diétát “, hogy gyors súlycsökkenést indukáljon. Minden ételét orvosilag jóváhagyott kiegészítők váltják fel, gyakran rázkódnak, rövid idő alatt gyors fogyás elősegítésére. Ez a fajta étrend növeli az epekövek kialakulásának kockázatát, és a súlycsökkenés gyakori.

A fizikai aktivitás a kalóriák elfogyasztásához

A 2500 kalóriás napi deficittel való megfosztás alternatívája az, ha többet költözünk a kevesebb evéshez. Növelje napi kalóriatartalmát 1250 kalóriával, és naponta 1250 kalóriát takarítson meg. Ez a mozgásmennyiség azonban fenntarthatatlan is lehet: 1 250 kalóriát égetni, egy 185 fontos embernek körülbelül 2 órán keresztül mérsékelt tempót kell cikáznia, vagy kb. 1 óra és 45 perc alatt 5 mph sebességgel. Az intenzívebb aktivitás gyorsabban meggyorsítja a kalóriákat, ha a korlátozott étrendből származó energia megtartja azt. Ne felejtsük el, hogy az aktivitás mellett továbbra is szigorúan korlátozni kell azt, amit étkezés közben eszel, és valószínűleg, mihelyt elengeded a gyakorlatot, a súly gyorsan visszatér. A fizikai alkalmasságot és azt az időt, ameddig az ilyen tevékenységre kell fordulnia, mielőtt rendeznék ezt a tervet. Ha alig tudsz préselni 30 perc séta néhány napot a héten, elkötelezett a napi 1 és 2 óra közötti intenzív edzés lehet túl magas a cél.

Ügyeljen a reális célra

Az egészséges, kezelhető súlycsökkentő terv kevésbé drasztikus eszközökkel és lassúbb tömegvesztéssel jár. Ha szélsőséges változásokat hajt végre az első hét vagy két súlycsökkenés során, heti öt fontot veszíthet el. Ennek nagy része egyszerűen a vízsúly, nem pedig a zsíros veszteség. Néhány hét múlva azonban konzervatívabb, de következetes veszteségráfordulással kell számolnod. A sikeres hosszú távú fogyás attól függ, hogy életmódot biztosít, amit fenntarthat. A napi 500-1000 kalória hiánya, amely hetente 1-2 fonttal csökkenti a veszteséget, a legtöbb ember számára kezelhető, és sok embert korlátozó, de végrehajtható napi 1200-2100 kalóriát eredményez. Fontolja meg, mekkora súlyt kell elvesztenünk. Ha több száz font túlsúlyos, akkor egy öt font éves veszteség sokkal jobban megvalósítható, mert csak a teljes súly körülbelül 1% -a. Ha súlya 160 font, az öt font a teljes súly körülbelül 3% -a, és egy hét alatt sokkal nehezebb elveszíteni. A súlycsökkenés könnyebb, ha sok a súlya, hogy elveszítsen, de az arány lelassul, amikor közeledik az egészséges testsúlyhoz.