Cheerios glikémiás indexe

A glikémiás index vagy a GI szerint a szénhidrát-élelmiszereket az étkezés után is növelik. Az élelmiszereket 0 és 100 közötti skálán kell feltüntetni, a nullát pedig az élelmiszerek, amelyek lassan emészthetők, fokozatos emelkedést eredményeznek a vércukorszintekben, és 100 olyan táplálék, amely gyorsan emészthető, ami gyors vérnyomáscsökkenést eredményez. A cukorbetegek alacsony vércukorszint-indexeket követhetnek a vércukorszint szabályozásában.

A GI-t úgy mérjük, hogy 10 vagy több embert kiszolgálunk egy adott szénhidrát-táplálékból. Ebben az esetben az élelmiszer Cheerios. Az 50 gramm szénhidrátot tartalmazó táplálék adagját a teszterek paneljéhez adják, majd a vércukorszintjüket rendszeres időközönként egyszerű vérvizsgálatokkal mérik. Ezeket az eredményeket összehasonlítjuk a vérvizsgálati eredményekkel, miután ugyanazok az emberek fogyasztanak egy 50 g-os glükózmintát.

Az 55 vagy annál alacsonyabb GI értékű élelmiszerek alacsonynak tekinthetők. Ezzel szemben a 70-es vagy annál magasabb GI-értékű élelmiszerek magasnak tekinthetők. A Glycemic Index Foundation azt javasolja, hogy az emberek gyakrabban fogyasztanak alacsony GI-et. Az ehhez javasolt egészségügyi előnyök a tartósabb energiaszintek, az inzulinszekréció csökkentése, a testtömeg csökkentése, az LDL-koleszterin és a trigliceridszint csökkentése, valamint a bőr javulása.

A Cheerios 74-es GI-je, amely a gabonát a skála legmagasabb végére helyezi. A Cheeriosokat széles körben ismerik fel szív-egészséges táplálékforrásként, de nem feltétlenül a legjobb választás az alacsony GI-diéta miatt.

Ha a Cheerios nem jó választás az Ön számára, mert túl magas a GI, próbáld meg a korpa gabona. A korpás búzakorpa egy gabonamagvak, amely étrendi rostokban gazdag, és csak 30-as GI-je van. Ha hajlandó a reggeli gabonát még reggel meghaladni, akkor a banánrémek alacsonyak a GI-ben. Bizonyos gyümölcsöket.

A glikémiás index mérése

A glikémiás index eredményei

cheerios

Alacsony glikémiás index alternatíva