A haditengerészeti babák egészségügyi előnyei

A sötétbarna bab egyfajta vesebab, amelyet Boston-babnak vagy Yankee-babnak is neveznek. A nevét a 19. század második felében a Tengerészgyalogság fontos táplálékként szolgáltatta. Sötét táplálékként a marhahús zöldséget és fehérjetartalmat is jelent, ami egészséges táplálékkiegészítésnek számít.

A marhahús magas fehérjetartalma azt jelenti, hogy a táplálék húsának alternatívájaként szolgálhat. Minden fél csésze főzött bab 7,5 gramm / csésze. Bár ez a fehérje hiányos – hiányzik egy vagy több aminosav, amire szüksége van a diétánál – egy jól lekerekített diéta megvédi Önt az aminosavhiány ellen. A haditengerészeti bab szintén alacsony zsírtartalmú, kevesebb, mint 1 gramm adagonként.

A főtt marhahús adagja 9,6 gramm rostot tartalmaz, ami a napi érték 38 százalékát teszi ki a rostnak. A marhahúsban lévő rostok számos egészségügyi előnyben részesülnek. Az élelmiszerekben található szálak ömlesztve székletbe kerülnek, javítják a bélmozgásokat és enyhítik a székrekedést. A szálak is segíthetnek a vér koleszterinszintjének csökkentésében, javítva a szív egészségét. A rostanyag megtartja a testet is, hogy megemésztse, segítve az éhség szabályozásában és a súlykezelésben. Emellett a magasabb rosttartalmú emberek alacsonyabb a cukorbetegségben.

A glikémiás index rangsorolja, hogy az élelmiszer hatással van a vércukorra. Az alacsony glikémiás indexű, 55-nél kisebb vagy annál kisebb értékű ételek csak kis vércukorszint-emelkedést okoznak, míg a magas glikémiás indexekkel rendelkező, 70-nél nagyobb értékű ételek a vércukor gyorsabb emelkedéséhez vezetnek. A glikémiás indexet leggyakrabban a cukorbetegek használják a vércukorszint ellenőrzésére. De az alacsonyabb glikémiás indexű ételeket tartalmazó diéta csökkentheti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát, valamint a testsúlyszabályozást is, a Harvard School of Public Health szerint. A haditengerészeti bab alacsony glikémiás rangsora 31.

Nem csak a sötétzöld bab jó fehérje és rostforrás, de segíthet a magnézium és a folsav igényeinek kielégítésében is. A főtt sűrényes babtartalom 48 milligramm magnéziumot tartalmaz – a férfiak napi ajánlott bevitelének 11 százaléka és a nők esetében 15 százalék. A magnézium segít az izomfunkció szabályozásában és támogatja a sejtek anyagcseréjét. A haditengerészeti bab is nagy mennyiségű folsavat kínál 128 mikrogrammnál – az ajánlott napi bevitel 32 százaléka – adagonként. A fóta segít a vörösvérsejtek kialakulásában és fontos szerepet játszik a sejtnövekedésben.

Basic Nutrition Info

Magas rostban

Alacsony glikémiás index

Gazdag vitaminokkal és ásványi anyagokkal