Súlyzó súlyzó helyettesítő

A lábprés hatékony alsó testmozgás, amely a quadriceps, hamstring és gluteus maximus izmokat célozza meg. Bár a lábprés gyakori a legtöbb tornateremben, gyakran hasznos lehet számos alternatív gyakorlatot rendelkezésre bocsátani abban az esetben, ha a gép rendben van, elfoglalt, vagy csak egy kis változatot szeretne beadni az edzésbe. Vannak különböző súlyzók gyakorlatok, amelyeket a lábprésgép helyett végezhet.

Súlyzó súlyos kupacok

A kalitka guggolás, mint a lábszárak, egyszerre működik a térd és csípőízületek. Fogj meg egy súlyzót és tartsd függőlegesen. Ha a tenyereid felfelé fordulnak, tartsa a súlyzót a súlylapok belsejében. Képzelje el, hogy a súlyzó egy nagy pohár vagy serpenyő, és tartsa függőlegesen, hogy elkerülje annak tartalmának kifolyását. Tartsa a súlyzót a mellkasod ellen, hogy a harang teteje éppen az álla alatt legyen. Állj lábaddal csípőszélességgel. Tolja vissza a nadrágját, térdre hajlítsa, és mélyen beugrott egy olyan guggoló helyzetbe, amennyit biztonságosan kezelhet. Állj vissza, és ismételje meg. Tarts ki egy enyhe ívet a hát alsó részén ebben a gyakorlatban.

Dumbbell Dead Liftek

A súlyzós halott liftek az egész lábizomzatát működtetik, de különös hangsúlyt fektetnek a fenekére és a hüvelykujjaira. Fogja meg a kezét egy kézmozdulattal, és helyezze a súlyzókat a combja elé. Csúsztassa a vállát hátrafelé és lefelé, és kissé enyhítse az alsó részét. Hajlítsa meg a térdét és a csípőjét, hajoljon előre, és engedje le a súlyzókat a padló hat hüvelykén belül. Mozgassa a csípőjét előre, állítsa ki a térdét és álljon fel. Ha úgy találja, hogy a markolat korlátozó tényező a gyakorlat során, használhatja a csuklópántokat.

Súlyzó hólyagok

A hólyagok olyanok, mint a lábszárak egy időben történő használata. A súlyzók hozzáadása növeli a lábizmok erőigényét. Egy kézmozdulattal minden kézben állva álljon össze a lábaddal és a kezed az oldaladon. Tegyen egy nagy előrelépést a bal lábával és emelje fel a jobb lábát. Hajlítsa meg a térdét, és engedje le a jobb térdét, amíg csak a padló felett van. Nyomja le a bal lábát és térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Végezzen el egy másik kést, de vezesse a jobb lábát. Folytassa a váltakozó lábakat a készlet időtartama alatt.

Súlyzó lépcsőfokok

A súlyzó lépcsőfokok egy másik gyakorlat, amely szimulálja az egyik lábat a lábprés végrehajtásával. Állítson be egy erős edzőpadot úgy, hogy körülbelül térdmagasság legyen. Álljon a lépés előtt egy kézfejjel minden kézben. Lépjen fel a padra a bal lábaddal, majd hajtsa fel, hogy mindkét lábával álljon a tetején. Lépjen le, a bal lábaddal együtt. Végezzen el egy másik kést, de vezesse a jobb lábát. Folytassa a váltakozó lábakat a készlet időtartama alatt. A változatosság érdekében elvégezhet egy teljes készletet a bal lábaddal együtt, majd egy második készletet, amely jobbra vezet.