Mennyi súlyt vesztesz, ha egy hétre vizet iszol?

A víz nem csak hidratál és mentálisan fókuszál, hanem számos nem-gyógyszerészeti módszert kínál a súlycsökkentő erőfeszítések támogatására. Igyáljon vizet böjtölésre, vagy kalóriatartóra vagy étvágycsökkentőre. Ez az olcsó, cukormentes, kalóriatartalmú ital gyorsabban mozoghat a súlycsökkenési cél felé, de ez nem biztos dolog.

Igyáljon vizet cukorral édesített italok helyett. A cukorviaszok, gyümölcslevek, smoothie-k és sportitalok 200 vagy annál több kalóriát tartalmazhatnak egy 12 uncia adagban. Ha egy cukros ital vizet cserél egy napra, akkor hetente akár 1400 kalóriát is fogyaszthat egy körülbelül 1/2 font súlycsökkenésért. Egy hónap alatt 6000 kalóriát fogyaszthat. Egy év vége után egyetlen napi vízzel helyettesíthető cukros ital helyettesítheti a diétájából 73 000 kalóriát a lehetséges testsúlycsökkenés miatt – étkezés nélkül. A nem édesített italok, mint a seltzer, a rendszeres kávé, a tea és a diétás szóda víz. Adjon hozzá egy kis ízanyagot a vízhez egy szelet citrommal, narancssárga, halk, friss gyümölcs vagy menta levelekkel.

Az evés előtt étvágycsökkentő italokat inni. Ez adja a teljesség érzését, ami segít enni kevesebbet. A víz az étkezés előtt potenciálisan növelheti a testsúlycsökkenést hetente kb. 1/2 fonttal. Az “Obesity” 2010. februári számában közzétették az első randomizált, kontrollos klinikai vizsgálatot, amely meghatározza a fogyás hatását, amikor a diéták az étkezést megelőzően vizet isznak. A 12 hetes vizsgálatban 48 diétás, 55-75 éves volt. A diákok fele két pohár vizet ivott minden alacsony kalóriatartalmú étkezés előtt, a második fél ugyanazt az alacsony kalóriájú ételt fogyasztotta, de evés előtt nem ivott. A 12 hetes próba végén a vízitalok vesztettek 15,5 fontot, míg a vízi ivók 11 fontot vesztettek. A víztartók által elszenvedett további 5 kilogramm heti 1/2 font súlycsökkenésnek felel meg.

Ha 1 font testzsírt veszít, akkor ki kell vágnia 3500 kalóriát. Ha rendszeresen enni egy 2000 kalóriás étrendet, és egy hétig nem fogyasztani semmit, csak vizet, potenciálisan 4 fontot veszíthet. Azonban a kalóriabevitel drasztikus csökkentése kiváltja az éhezési módot és az izompazarlást, ami lelassítja az anyagcserét, így kevesebb kalóriát éget el. A hosszantartó vízgyorsulással járó egészségügyi kockázatok közé tartozik a lehetséges agykárosodás, vérszegénység, szervkárosodás, elektrolit-egyensúly és alacsony vérnyomás a Texas A & M University szerint. Életmódváltás nélkül a böjt önmagában nem járul hozzá az állandó fogyáshoz. Amikor a gyors véget ér, ha visszatér a szokásos étkezési szokásaihoz, gyorsan visszaszerezheti az elveszett fontokat. A sikeres testsúlycsökkentésnek tartalmaznia kell az egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást.

A pozitív oldalon az Intermountain Medical Centerben végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az éhség okozta stressz emeli a koleszterinszintet, és arra kényszerítette a szervezetet, hogy égesse el a zsírt az üzemanyag számára. Egy 2011-es IMC vizsgálatban az emberi növekedési hormon szintjei, amelyeket HGH néven is emeltek, a 24 órás vízben részt vevő személyeknél nőttek. A HGH növeli és megvédi a sovány testtömeget, és elősegíti a zsírbontást. A testzsír csökkentése csökkenti a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát. A kutatók azonban azt állítják, hogy több tanulmányra van szükség, mielőtt böjtölni tudnának. Beszéljen orvosával, ha gyorsan gondolkodik.

Italcsere

Étvágycsökkentő

Víz gyors kockázatok

Víz gyors előnyei